Aktywne Wpisy

mickpl +594
Z okazji zapowiedzianych, obowiązkowych ćwiczeń wojskowych chciałbym ogłosić, że na mnie pieniędzy wydawać nie trzeba. Jestem w pełni świadomy jak wiele zrobił dla mnie ten kraj, a sumując to wszystko uroczyście obiecuję, że dzień po przekroczeniu naszych granic przez pierwszego, ruskiego żołnierza wezmę co się da i dam drapaka byle dalej na zachód. Na tym polega odpowiedzialność.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe
#obowiazkowecwiczeniawojskowe

Chicoxxx66 +308
XDDDD aż spaghetti dzisiaj zrobię (。◕‿‿◕。)
#heheszki #humor #humorobrazkowy #meme #memy #takaprawda #spaghetti
#heheszki #humor #humorobrazkowy #meme #memy #takaprawda #spaghetti
źródło: temp_file1032817472700730218
Pobierz

We wszystkich ogłoszeniach o pracę Java, żeby faktycznie spełnić wymagania (te wszystkie skróty :D) to bite 5-20 lat ostrej nauki i praktyki, nawet w ogłoszeniach typu "1 rok doświadczenia".
Jak to się ma do rzeczywistości? Powpisywane skróty skopiowane z innych ogłoszeń przez HRowców czy jak?
A może w rzeczywistości na rekrutacjach jest taki poziom, że wystarczy kilkanaście godzin liznąć daną technologię, przerobić tutek i wystarczy? (oczywiście nie mówię o samej J2SE, zakładamy zaawansowaną znajomość, z pełnym zestawem dobrych praktyk programowania)
#rekrutacja #programowanie #praca #java #j2ee
Ogłoszenia zawsze są na wyrost i nawet jeśli jakaś bardziej niszowa technologia rzeczywiście jest wykorzystywana w projekcie to zapewne w zakresie, którego opanowanie zajmie tydzień.
A na przebrnięcie rozmowy wystarczy przejrzeć najczęściej pojawiające się pytania techniczne (do znalezienia w sieci).