Aktywne Wpisy
#heheszki #niebieskiepaski
Jakie umiejętności posiadacie jakie NIE mają dzisiejsi 20 latkowie (i nie jest to waszą pracą)?
Ja zacznę:
-potrafię ustawiać zapłon w silnikach z platynkami.
-rozróżniam rodzaje motyk i wiem że trzeba je ostrzyć tak samo jak szpadle.
-potrafię wyczyścić komin i piec z sadzy.
Jakie umiejętności posiadacie jakie NIE mają dzisiejsi 20 latkowie (i nie jest to waszą pracą)?
Ja zacznę:
-potrafię ustawiać zapłon w silnikach z platynkami.
-rozróżniam rodzaje motyk i wiem że trzeba je ostrzyć tak samo jak szpadle.
-potrafię wyczyścić komin i piec z sadzy.

annlupin +11
dajcie muzyczki bo jak nie to bede wrzucać takie gejowe a wy tego nie chcecie

We wszystkich ogłoszeniach o pracę Java, żeby faktycznie spełnić wymagania (te wszystkie skróty :D) to bite 5-20 lat ostrej nauki i praktyki, nawet w ogłoszeniach typu "1 rok doświadczenia".
Jak to się ma do rzeczywistości? Powpisywane skróty skopiowane z innych ogłoszeń przez HRowców czy jak?
A może w rzeczywistości na rekrutacjach jest taki poziom, że wystarczy kilkanaście godzin liznąć daną technologię, przerobić tutek i wystarczy? (oczywiście nie mówię o samej J2SE, zakładamy zaawansowaną znajomość, z pełnym zestawem dobrych praktyk programowania)
#rekrutacja #programowanie #praca #java #j2ee
Ogłoszenia zawsze są na wyrost i nawet jeśli jakaś bardziej niszowa technologia rzeczywiście jest wykorzystywana w projekcie to zapewne w zakresie, którego opanowanie zajmie tydzień.
A na przebrnięcie rozmowy wystarczy przejrzeć najczęściej pojawiające się pytania techniczne (do znalezienia w sieci).