Wpis z mikrobloga

Jak czuliście się po drugiej dawce Pfizera? Jutro rano mam szczepienie drugą dawką, a godzinę później muszę załatwić jedną rzecz na uczelni i tak się zastanawiam czego się spodziewać. Po pierwszej dawce był tylko lekki ból w miejscu wkłucia i w sumie to tyle xD
#pfizer #szczepienia #koronawirus
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@strusmig: Olej drugą dawkę, pierwsza jest bardzo dobra z tego co wiem i ma dobre wyniki po miesiącu na ogół też bezpieczna. Po drugiej występują poważniejsze NOPy zapalenie mięśnia sercowego, zapalenie oseirdzia u osób poniżej 30 lat wymagające hospitalizacji i słyszałem też o paraliżu, ale to już bardzo rzadkie zjawisko. Jak coś ci będzie to miej pretensje do siebie za niedoinformowanie.
  • Odpowiedz
@Lsrd: Co jest ważniejsze? Zdrowie, czy jakieś wyjazdy zagraniczne. Chyba odpowiedź jest jasna. Poza tym po pierwszej dawce już jesteś w rejestrze pacjentów zaszczepionych.
  • Odpowiedz
@Rafalski45: @prawilnik: @manny24: @Lsrd: jeśli ktoś z was jest ciekawy to po dwóch dniach od przyjęcia drugiej dawki Pfizera w zasadzie żadnych negatywnych objawów i dolegliwości. Jedynie to samo co po przyjęciu pierwszej dawki, czyli lekki ból w miejscu wkłucia (np. przy podnoszeniu ręki) + spanie na lewym boku przez jedną noc było niemożliwe.
  • Odpowiedz