Aktywne Wpisy
klubzangli +7
błagam powiedzcie mi, czy wy też pierzecie wszystko po jednym wyjściu z domu? chyba już tracę rozum albo k---a może to ja jestem w błędzie, nie wiem. moja dziewczyna za każdym razem kiedy wraca do domu z pracy, pierwsze co robi to w-------a wszystko co miała założone na sobie do pralki- wiadomo bielizna, koszulka jak spocona, ale tak samo spodnie, bluza, swetry, no dosłownie wszystko za wyjątkiem kurtki. nie jestem w stanie

Graner +22

Możliwe, że trafi mi się taka możliwość w obecnej firmie, budżet bez zmian, będzie wystarczająca ilość czasu i wsparcie przy wdrożeniu.
Aktualnie ponad 10 lat expa i mam już powoli dosyć sprintów, grzebania w kodzie bez testów, gadania i bicia piany czy lepsza jest guava, jaka wersja springa itp.
Mam wrażenie, że pomimo włożonego sporego wysiłku w pracę nie zmienia się nic albo naprawdę niewiele.
Z tego co rozumiem, to w devops albo coś działa, albo nie :) Często jest tylko jedno rozwiązanie, praktycznie od razu jest efekt, robisz i gotowe, nawet nie ma możliwości formalnego testu, bo weryfikacja jest oczywista.
#java #programista15k #programowanie
Komentarz usunięty przez moderatora
@wpiot: jak chcesz to możesz, ale celu w architekta chmurowego, moda na devops się już wyczerpuje, a maksimum stawek w ops poza chwilowym wahnięciem teraz jest niższe niż dev.
Muszę to przemyśleć, może faktycznie problem leży w projekcie/organizacji
W sumie jak devops jest asertywny to może wymusić zmianę procesu na bardziej sensowny, jak nie ma testów to można chodzić i mówić że są potrzebne do CI itp.
Od dawna są xd trzeba SP/h wyznaczyć, bo panbuk się zesra, a to, że cykl życia projektu idzie swoim tempem i nagle 'devopsi' robią 300% normy to
@mjr_bien: Tak? Nie zauważyłem tego.
Komentarz usunięty przez autora
@rearus: U mnie z racji na regulacje developerzy nie mają dostępu do produkcji, jedynie odczyt konfiguracji, logi. Coś tam potestujemy i potem ops robi podobną strukturę na prodzie.
Zakres obowiązków to głównie CI/CD które już stoi (jenkinsy, gradle, bamboo, sonary, kubernetes) i większość to utrzymanie. Tak więc żaden architekt z wieży nie będzie ustawiał po kątach, bo to nie jest typowy prod tylko wsparcie procesu wytwarzania.
Wiem,