Wpis z mikrobloga

Czym jest spowodowane to że ktoś jest na redukcji, a później jak dopierodli kcal i zje np 3 dni pod rząd 1k kcal więcej niż zawsze to waga leci jeszcze niżej w dół? I czy ona odbija później bardzo czy w jakimś niedużym stopniu?
#mikrokoksy #mirkokoksy
  • 12
@kacper635: ja przy robieniu masy zauważyłem, że waga skoczyła dopiero po 2 tygodniach od wzrostu kcal w diecie. Więc może być podobnie przy redukowaniu. Ale to tylko dowód anegdotyczny. OT: Teraz to mnie nie obchodzi bo jestem na keto i jednocześnie robię masę mięśniową i redukcję tkanki tłuszczowej.
@Kasahara: A nie ma też takiego efektu, że po dłuższej redukcji mamy spowolniony metabolizm i ta początkowa nadwyżka kaloryczna po prostu przez nas przeleci? No bo jak wpakuję w siebie 5k kcal, to nie znaczy to chyba, że mój żołądek to ze 100% wydajnością przetrawi.
@shagwest:

A nie ma też takiego efektu, że po dłuższej redukcji mamy spowolniony metabolizm i ta początkowa nadwyżka kaloryczna po prostu przez nas przeleci?

Nie ma

No bo jak wpakuję w siebie 5k kcal, to nie znaczy to chyba, że mój żołądek to ze 100% wydajnością przetrawi.

Oczywiscie, że przetrawi.