@lentamente: To we wszystkie firmy tajwańskie i Chińskie. Na Tajwanie zwłaszcza firmy od mikroukładów. Na long wszystkie firmy konkurencyjne dla tych dziedzin znajdujące się poza miejscem ewentualnej wojny. ( ͡°͜ʖ͡°)
@Koniasz: @lentamente: ma ktoś w sumie info ile % mikroukładów w gospodarce światowej jest robione na Tajwanie? mi się kojarzy TSMC jako gigant w branży, ale dokładnych liczb nie znam
@Sabarolus: @Koniasz: market share tajwańskich firm != fizyczna produkcja na Tajwanie, ale faktycznie te najistotniejsze podzespoły moga byc tam produkowane
Wiecie za co lubię #ppk? Za to, że jak z kimś poruszam temat finansów, oszczędzania i ten ktoś krytykuje np. #ppk #ikze to od razu wiem że mam do czynienia z troglodytą.
W co warto wchodzić w razie konfliktu na linii Tajwan- Chiny? Jakie shorty ?
#gielda
@lentamente: To we wszystkie firmy tajwańskie i Chińskie. Na Tajwanie zwłaszcza firmy od mikroukładów. Na long wszystkie firmy konkurencyjne dla tych dziedzin znajdujące się poza miejscem ewentualnej wojny. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.semiconductors.org/wp-content/uploads/2019/05/2019-SIA-Factbook-FINAL.pdf
źródło: comment_1620020838tETAH7rrQVcTPe4NSnNnw5.jpg
Pobierz