Wpis z mikrobloga

@Retro-g: prawda w zdecydowanej wiekszosci przypadkow, na prowincji w januszexach jest troche inna sytuacja bo albo opt-out albo bierzemy nastepnego na twoje miejsce ( ͡° ͜ʖ ͡°) to ludzi skutecznie zniecheca
  • Odpowiedz
Wiecie za co lubię #ppk? Za to, że jak z kimś poruszam temat finansów, oszczędzania i ten ktoś krytykuje np. #ppk #ikze to od razu wiem że mam do czynienia z troglodytą.

@Retro-g: gdybyś faktycznie tak się na tym znał, to wiedziałbyś że Polska to nie zachód i mieliśmy mnóstwo akcji, gdy politycy okradali Polaków. Nie ufamy państwu oraz bankom i mamy do
  • Odpowiedz
@Retro-g: a potem ta sama osoba odpowiada że może i Polska się bogaci, ale Polacy dalej biedni

biedni bo nie umieją oszczędzać i budować majątku długoterminowo, mimo tego że państwo literalnie podsuwa im pod twarz narzędzia do tego
  • Odpowiedz
ja straciłem jakieś 3 lata ppk, bo jeszcze byłem zaczadzony korwinem i że tusk mi te pieniądze ukradnie jak ofe xD

@yahoomlody: wiń solidaruchów, tuska i kaczyńskiego, bo to oni zaczęli tak tresować społeczeństwo.

a potem ta sama osoba odpowiada że może i Polska się bogaci, ale Polacy dalej
  • Odpowiedz
Nie wiesz jak było z OFE i jak oni okradali to się nie lepiej zapoznaj z faktami.

@programista70k: nie wiem, bo tak politycy zakręcili całą sprawą, że każdy mówi co innego. Co równie dobrze może oznaczać, że się dogadali - my ukradliśmy część, a wy część. Sądy i trybunały konstytucyjne nie takie rzeczy klepały by wszystko było git. NAWET JEŚLI faktycznie są tu niewinni, to tych afer było mnóstwo, zatem
  • Odpowiedz