Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Matti28: ale z perspektywy społeczeństwa twoje 20 minut jest g---o warte i jak oto społeczeństwo więcej na tym tracimy. Ale spoko, tacy jak ty i tak już powoli odchodzą na śmietnik historii ()
  • Odpowiedz
@vind jak już mówiłem, w twojej wiosce czy tam miasteczku może to się sprawdza, wyobrażasz sobie płynny ruch w dużym mieście wleczacy się za rowerzystami, panami jezdni? XD ja też nie, nie porównuj ruchów na osiedlach gdzie jeżdżą same osobowki do dróg krajowych
  • Odpowiedz
@vind jak wyżej, jak lubisz jazde 30km/h autem to spoko, jeździj tak sobie może nawet lepiej xD ja nie lubię, podejrzewam że jesteś zapalonym kolarzem i lubisz pokazywać wyższość jadąc środkiem jezdni, jak spotkam kogoś twojego pokroju to klaksonu użyje
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Slavian4k: mmmm, polaczek specjalista od wszystkiego, to co lubię najbardziej ;3
Jeszcze jasnowidz który przejrzał mnie po paru komentarzach, to nic że od 2 lat na rowerze nawet nie siedziałem, jak ktoś jego tępego chłopskiego rozumu nie podziela to musi się zgadzać z jego wyobrażeniami xD
Obczaj kiedy możesz używać klaksonu, bo tego też nie wiesz. I odeślij prawko na adres Zamoyskiego 24/26, 03-801 Warszawa
  • Odpowiedz
wyobrażasz sobie płynny ruch w dużym mieście

Płynny ruch nie jest niczyim priorytetem. Bezpieczeństwo przejazdu z A do B jest.

W dużych miastach masz g---o a nie płynny ruch. Korek za korkiem, a jedna kolizja to paraliż kilku dzielnic.
Zgadnij kto powoduje korki i paraliże - nie rowerzyści.
  • Odpowiedz
przecież na tej drodze i tak musiałyś zjechać na przeciwny pas żeby wyprzedzić poprawnie rowerzystę jadącego przy prawej krawędzi

@alteron: Teoretycznie - pewnie i tak. W praktyce - sam wiesz jak jest. Rowerzysta, jako słabszy, dla swojego zdrowia powinien dostosować się do ruchu panującego na drodze, szczególnie gdy obok biegnie ścieżka rowerowa i nieważne jaką ma nawierzchnię.
  • Odpowiedz
@alteron: Myślę, że Twoje porównanie nie jest adekwatne, jest hiperbolą. Oczywistością jest, że TIR nie powinien wyprzedzać na czołówkę. Z rowerzystami jest nieco inaczej. I nie oceniam, czy tak jest dobrze czy też nie. Opisuję tylko rzeczywistość.
  • Odpowiedz
@sargento no chyba że tak... eh...a najgorsze jest, ze juz samo wrzucanie czegosntakiego do sieci jest szkodliwe bo zaognia sytuacje zamiast edukowac i uczyc spoleczenstwo...eh
  • Odpowiedz
@Armo11 kierowcy samochodów nie lepsi, wczoraj jadę sam po prawej stronie ,.nikt nie jedzie z naprzeciwka w miejscowości a auto nawet nie zjechała na lewy pas jak mnie wyprzedzało.
  • Odpowiedz