Wpis z mikrobloga

@Miszur dlatego wymijam ich z małą prędkością, balbym się przejechać nawet 1 paczke obok brata w rajtuzach, jakby każdy rowerzysta po warszawie jechał środkiem drogi i oczekiwał że auta będą zmieniały pas by go wyprzedzić to te miasto było by totalnie nie przejezdne xD Sam jeżdżę na rowerze dość sporo rekreacyjnie, zawsze staram się trzymać jak najbliżej prawej krawędzi, by nie utrudniać ruchu innym, jakby po warszawie czy innym dużym mieście
  • Odpowiedz
@Armo11: Polacy cały czas gdzieś z----------ą, wszędzie muszą pojechać te kilkanaście kilometrów powyżej dozwolonej prędkości. Przepuścić pieszego po c--j, ja się śpieszę. Ciekawe co polaczki robią z cennymi zaoszczędzonymi minutami. Na zachodzie zatrzymują się na spokojnie przed pasami.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Slavian4k: przy metrze odstępu różnica prędkości między autem a rowerem powinna wynosić maksymalnie kilkanaście kilometrów na godzinę, a ty tu mówisz o jeszcze mniejszym odstępie. Stwarzasz zagrożenie na drodze dla innych uczestników i jeszcze się tym chwalisz jako zawodowy kierowca.
  • Odpowiedz
@Miszur średnio po mieście bez poruszam się z 60km/h, w godzinach szczytu mniej napewno a jak jest luźno na drodze czyli weekend albo wieczór to z 8 dych lece(oczywiście tam gdzie jest to bezpiecznie, nie ma przejść itp) Oczywiście biorę pod uwagę suchą najezdnie i dobra przejrzystość
  • Odpowiedz
@Miszur oparte na średnich xD nie jeżdżę po wiejskich drogach, nie mam 1.8m auta. Jeżeli rowerzysta na przekór jedzie środkiem drogi by pokazać że jest panem to trudno, to nie dziki zachód, nikt szeryfów nie potrzebuję, po co utrudniać innym poruszanie się w ruchu?
  • Odpowiedz
  • 1
@vind znam prawo
No najwyraźniej nie

czemu uczestnika ruchu który zajmuje mały procent pasa mam wymijac jakby zajmował pas cały?
@Slavian4k: dla bezpieczeństwa i ponieważ zazwyczaj nie jesteś w stanie wyminąć go przy odpowiedniej odległości
  • Odpowiedz
@vind znajomość prawa nie zmusza mnie do jego przestrzegania, pisałem o tym wyżej poczytaj. Powodem do wstydu jest duża liczba przejechanych kilometrów? Czemu niby? Rozwiń co tam ci po głowie chodziło, nie rozumiesz, nie wiem po jakies miejscowości się najczęściej poruszasz, ale wybierz się kiedyś do warszawy zobacz ile jeździ rowerzystów i podumaj co by się stało jakby każdy zmieniał pas by wyprzedzić brata w rajtuzach, jeśli chodzi o twoje ostatnie
  • Odpowiedz
  • 0
@bigpaws: dzbanie, od nich prawo, określone ewidentnie przez kogoś o wiele bardziej rozgarniętego od ciebie, wyprzedzania/omijania w podobnej odległości nie wymaga, rower cie nie zabije jak w ciebie wjedzie ani nie zdmuchanie z drogi.
  • Odpowiedz
@Armo11: ciekawe, że wszyscy rowerzyści są tak oburzeni byciem wyprzedzanym przez samochody bez zmiany podczas gdy sami jak jest korek czy czerwone światło przejeżdżają obok samochodów prawie ocierając się o lusterka, wtedy odległość wyprzedzania nie ma znaczenia, można się przeciskać do woli.
  • Odpowiedz
  • 0
@alteron legalnie z pewnością nie, ale gdy na równoległym pasie jest duży ruch to mam się wlec 30 na godzinę za 3 kolumnami rowerów? jeżeli jechali by w jednej, spokojnie mógłbym ich wyprzedzić nawet nie najeżdzając specjalnie na pas równoległy

@Slavian4k: i tak, dokładnie to masz robić, jak ktoś jedzie 30 na godzinę jakimkolwiek pojazdem to masz się za nim wlec.
Powiedziałbym Ci chętnie o strefach zamieszkania, ale byś
  • Odpowiedz
@Armo11: Polacy cały czas gdzieś z----------ą, wszędzie muszą pojechać te kilkanaście kilometrów powyżej dozwolonej prędkości. Przepuścić pieszego po c--j, ja się śpieszę. Ciekawe co polaczki robią z cennymi zaoszczędzonymi minutami. Na zachodzie zatrzymują się na spokojnie przed pasami.

@galagaguy i pisze to gościu, który ma czas na kilkugodzinne n-----------e codziennie w Gierki. Jak dla mnie te dodatkowe 20 minut więcej dla rodziny jest wielkim szczęściem
  • Odpowiedz
  • 0
@bigpaws: no już już, spokojnie, przybajmniej na wypoku się możesz polaczku wypłakać ()
  • Odpowiedz