A.....1
A.....1
591
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
alteron
@Armo11: przecież na tej drodze i tak musiałyś zjechać na przeciwny pas żeby wyprzedzić poprawnie rowerzystę jadącego przy prawej krawędzi więc imho łatwiej wyprzedzić 3 rzędy po 3 rowerzystów niż 9 jadących gęsiego
399
Wycu91
@alteron: no nie wytłumaczysz
Z resztą odpowiadasz na mema ¯\_(ツ)_/¯
127
nieskonczonosc
mam zjeżdżać na równoległy pas, jakbym wyprzedał tira bo po drodze jeździ gość w rajtuzach który zajmuje 20% szerokości pasa?

@Slavian4k: tak, a o co chodzi?
38
vind
@alteron mam zjeżdżać na równoległy pas, jakbym wyprzedał tira bo po drodze jeździ gość w rajtuzach który zajmuje 20% szerokości pasa? No nie wiem xD na dwu kierunkowych jedno pasmówkach spokojnie mogę wyprzedzić kolumnę rowerzystów nie kolidujac z samochodem z naprzeciwka

@Slavian4k: oczywiście że tak, odśwież sobie kurs na prawo jazdy.
36
S.....k
@alteron mam zjeżdżać na równoległy pas, jakbym wyprzedał tira bo po drodze jeździ gość w rajtuzach który zajmuje 20% szerokości pasa? No nie wiem xD na dwu kierunkowych jedno pasmówkach spokojnie mogę wyprzedzić kolumnę rowerzystów nie kolidujac z samochodem z naprzeciwka
31
Miszur
@alteron legalnie z pewnością nie, ale gdy na równoległym pasie jest duży ruch to mam się wlec 30 na godzinę za 3 kolumnami rowerów?

@Slavian4k: tak
25
alteron
@Slavian4k: polecam tak robić, nic cię to nie kosztuje bo chyba umiesz wyprzedzać ( ͡° ͜ʖ ͡°) a tak btw

Szerokość pasów ruchu, z zastrzeżeniem § 16, powinna wynosić:
na drodze klasy A-3,75 m;
na drodze klasy S: a) dwujezdniowej - 3,75 m lub 3,50 m, b) jednojezdniowej - 3,75 m;
na
24
Miszur
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
14
Aeon
@Paczelokinka: Chcemy czy nie, mogą jeździć po drogach i trzeba się dostosować. Ich jazda w grupach jest mniej irytująca niż wężykiem. Nigdy nie byłem świadkiem pobicia, ale widziałem w---------o tirowca który razem ze mną jechał za nimi pare km po czym ich wyprzedził i jechał jeszcze wolniej niż oni nie pozwalając się wyprzedzić, przyśpieszając gdy ci chcieli wyprzedzić :D
12
g.....y
g.....y
12
Aeon
Aeon
  • adult
6
Miszur
@Slavian4k: przy metrze odstępu różnica prędkości między autem a rowerem powinna wynosić maksymalnie kilkanaście kilometrów na godzinę, a ty tu mówisz o jeszcze mniejszym odstępie. Stwarzasz zagrożenie na drodze dla innych uczestników i jeszcze się tym chwalisz jako zawodowy kierowca.
6
I.....a
@Armo11: solucją na to jest auto powyżej 150 koni
5
j.....k
j.....k
3
S.....k
@vind znam prawo, a komentarz pisałem z przekorą, jeżdżę zawodowo po sporym mieście(największym w polsce) podejrzewam że przez ostatnie 3 lata zrobiłem więcej kilometrów niż ty przez całe życie, nigdy nie wyprzedam owych zjeżdżając całkiem na równoległy pas i zauważam że zdecydowana większość kierowców robi podobnie, wytłumacz(nie regułami prawnymi a logiką) czemu uczestnika ruchu który zajmuje mały procent pasa mam wymijac jakby zajmował pas cały? Mogę odchylic się ku krawędzi mojego
3
wykopyrek
3
S.....k
@alteron legalnie z pewnością nie, ale gdy na równoległym pasie jest duży ruch to mam się wlec 30 na godzinę za 3 kolumnami rowerów? jeżeli jechali by w jednej, spokojnie mógłbym ich wyprzedzić nawet nie najeżdzając specjalnie na pas równoległy
2
S.....k
@Miszur dlatego wymijam ich z małą prędkością, balbym się przejechać nawet 1 paczke obok brata w rajtuzach, jakby każdy rowerzysta po warszawie jechał środkiem drogi i oczekiwał że auta będą zmieniały pas by go wyprzedzić to te miasto było by totalnie nie przejezdne xD Sam jeżdżę na rowerze dość sporo rekreacyjnie, zawsze staram się trzymać jak najbliżej prawej krawędzi, by nie utrudniać ruchu innym, jakby po warszawie czy innym dużym mieście
2
sargento
@GrzesTSW: gościowi który ma spalinowe zapalenie mózgu nie wytłumaczysz.
2
sargento
Przecież @Armo11 nawet nie rozumie co wstawia. To tylko obrazek żebroplusowy w wyścigu bordoszczurów a wszyscy w puszkach się jarają.
2