@MercedesBenizPolska: Ja użyłem drugiego monitora który mam podpięty na stałe do PC. Mam z nim o tyle dobrze, że "przełącza się jednym przyciskiem". Wcześniej miałem 32" i to było zdecydowanie za duże.
Mam otwarty np. Wykop, albo leci coś z TV/YT etc - a na "głównym monitorze gram lub pracuję. Jak chcę zobaczyć podgląd NVR'a - to naciskam przycisk - bez aplikacji, kombinowania, uruchamiania. Mam podgląd. Osobną myszką (NVR) mogę wybrać kamerę, powiększyć. Drugie naciśnięcie - wracam do widoku z Windows.
@Bomboniusz1986: Ja przez jakiś czas miałam 24" ale za bardzo zasłaniał mi telewizor który jest z tyłu. I chyba był nieznacznie za duży. Przez jakiś czas miałem tą 17" pionowo, ale niestety NVR nie potrafi obrócić wyświetlania- a tak byłoby mi najwygodniej.
@MercedesBenizPolska: w monitorze są dwa wejścia HDMI. Dlatego przełączenie nie wymaga włączenia Windows a przełączenie jest szybkie- fizycznym przyciskiem przełączania źródeł obrazu na samym monitorze.
Wydawało mi się to tak oczywiste, że nawet nie wspomniałem :)
Co do podglądu monitoringu? Monitor 27" czy jakiś tv? Nie może być za duży i w miarę niedrogo. Co polecacie?
Mam otwarty np. Wykop, albo leci coś z TV/YT etc - a na "głównym monitorze gram lub pracuję. Jak chcę zobaczyć podgląd NVR'a - to naciskam przycisk - bez aplikacji, kombinowania, uruchamiania. Mam podgląd. Osobną myszką (NVR) mogę wybrać kamerę, powiększyć. Drugie naciśnięcie - wracam do widoku z Windows.
Ten maluszek to chyba 17" a duży - ultrawide 34"
Wydawało mi się to tak oczywiste, że nawet nie wspomniałem :)