Aktywne Wpisy

Czerwone_Stringi +66
EJ ale nie wszyscy #psiarze są nie fajni
źródło: 548279514_1240594928084017_1690626362065847767_n
Pobierz
Kupiłem sobie pyszna pitce za 3€ kawałek i ledwo co zdążyłem wyjść z knajpy i nagle mewa , lecąca nie wiadomo skąd , wyrwała mi pitce z ręki ( ͡° ʖ̯ ͡°) . A ja stanąłem w bezruchu bo nie wiedziałem co się dzieje, aż mi się świeczki w oczach zrobiły ( ಠ_ಠ) Jakis chłop zaczął gonić mewę , nie wiem, myślał ze dalej zjem
źródło: image_picker_E3CCD3F8-AAFE-456A-AF0B-46F5689DF68B-48583-000005195BB3944C
Pobierz

@deviator: To najprawdopodobniej zostałaby uniewinniona.
@marcelus: Nie, ty jej nie rozumiesz. Zeznanie biegłego czy świadka, które "broni" oskarżonego nie sprawia z automatu, że jest reasonable doubt i kogoś nie można skazać.
@rzep można skazać, reasonable dotyczy tego czy działania Chauvina były bezpośrednią przyczyną śmierci
Komentarz usunięty przez moderatora
@rzep: Dokładnie tak. Więc kluczowe byłyby zaznania np. eksperta w zakresie sztuk walki, które rozstrzygnąłby czy zasadniczo uciskając bok szyi można kogoś z dużym prawdopodobieństwem udusić, czy nie. Jeśli takiego eksperta nie było, to obrona dała d.
@marcelus: Co mam się nie kompromitować? Takie było oskarżenie i za to został skazany.
@marcelus: Widziałeś te cudzysłowy przy "broni"? Biegły przedstawia swoją ekspertyzę, ale został wybrany w konkretnym celu - obrony lub oskarżenia.
Ja nie twierdzę, że to jest głosowanie, tłumaczę Ci natomiast, że samo zeznanie biegłego "broniące" oskarżonego to nie jest wystarczający powód by uznać, że jest
@marcelus: Ciągle nie.
Masz do czynienia z ludźmi którzy dosłownie negują możliwość uduszenie kogoś fizycznie. Którzy nie mają zastrzeżeń do działania policjanta który kompletnie bez powodu siedział na nieprzytomnym człowieku minuty.
Nikt nie jest takim idiotą, nie wierzę w to. Po prostu myślą że robienie z siebie ćwierćmózga jakoś rzeczywistość