Wpis z mikrobloga

Znana większości jako Marusia z serialu "Czterej pancerni i pies" - Pola Raksa obchodzi dzisiaj swoje 80 urodziny. Przez szereg lat zaliczana była do najpiękniejszych Polek. Poniżej koloryzowane zdjęcie przedstawiające Panią Polę w filmie "Pogoń za Adamem" z 1970 roku, miała wtedy 29 lat.

#fotohistoria #rekonstrukcjakolorem #historia #qualitycontent #polska #brusilow12
brusilow12 - Znana większości jako Marusia z serialu "Czterej pancerni i pies" - Pola...

źródło: comment_1618378263lSLz7YoUcUaf5fM9P9u4LU.jpg

Pobierz
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Dr_Killjoy Masz rację.

@lastro @Benio_Czarodziej To jest bardzo dobre określenie, bo wygodnie sie nim określa osoby starsze, urodzone w baby boomie. Tak jak milenialsów nazywa się milenialsami.

A to nie moja wina, że boomerzy w sieci się na tyle ośmieszają, że to określenie staje się powoli obelgą.
  • Odpowiedz
@Halbr Generalizujess pod swoje tezy. Koleje. Słowo które ma dzielić na lepszych i gorszych co sam właśnie robisz.Ludzie się ośmieszają albo piszą Bzdury bo dziś często ciężko cokolwiek zweryfikować bo jest cała masa troli. I to nie zależnie od wieku. Są mądrzejsi są glupsi.
  • Odpowiedz
Generalizujess pod swoje tezy. Koleje. Słowo które ma dzielić na lepszych i gorszych co sam właśnie robisz.Ludzie się ośmieszają albo piszą Bzdury bo dziś często ciężko cokolwiek zweryfikować bo jest cała masa troli. I to nie zależnie od wieku. Są mądrzejsi są glupsi.

@Benio_Czarodziej: No ale trudno, żeby młodzi ludzie pisali sentymentalne i nieuzasadnione bzdury, że kiedyś było lepiej. To raczej domena ludzi starszych, stąd zastosowane słowo boomer. Nie wiem,
  • Odpowiedz
@Halbr Chodzi o to że pomocy stronach są zjeby. Ludzie używają tych określeń w obie strony i wkurza mnie to sami siebie dzielicie na gorszych czy lepszych. Młody starego nie zrozumie i odwrotnie. Oboje mają inne problemy oboje żyli w innych czasach i mają inną perspektywę. Pisanie milenials czy boomer jest od razu wytykaniem palcami. Często widzę przy rodzinnym stole jak się wszyscy kłócą ale nikt nie próbuje tak naprawdę zrozumieć
  • Odpowiedz
  • 0
@Benio_Czarodziej Lol, to już nie mogę nazwać starego starym, a młodego młodym, bo to dzielenie? To żeś chłopie popłynął. Milenials i boomer to normalne okreslenie na dane pokolenie.

Tkwij sobie w tym absurdzie, tylko na przyszłość nie zawracaj mi głowy.
  • Odpowiedz