Wpis z mikrobloga

@Zerp: ziomek ma racje, bo to nie chodzi tylko o 6L 6W (rip) tylko o to, że można w ten sposób generować nieskończenie currency bez grania w grę. Problemem byli monopoliści którzy za pomocą botów i multiboxingu nadużywali bestiary do granic możliwości. I ogólnie rzecz biorąc skorzysta na tym gierka na plus ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Zerp: niby się uważam za przeciętnego gracza, ale mnie trochę te zmiany ruszają. W tej lidze fajnie trzepałem kasę na splitowaniu 6w astral plate, a potem harvestcraftowaniu na nich losowego influence. Jeśli siadł taki Elder czy Hunter - podwajałem wkład i zarabiałem ok. 1 ex na sztuce. Jeśli siadło słabiej - traciłem ledwie 30c.
  • Odpowiedz
@Lrrr: to brzmi jakby botowanie i multiboxing byly problemem(tylko do 2 clientow na kompie mozna miec nie łamiać TOS), a nie beast crafty ale co ja tam sie znam
  • Odpowiedz
@Zerp: żeby w splitowaniu itemów problemem było 6L6W to bym się zgodził, problemem są ludzie którzy nadużywali tego do ekstremum i zgarniali cały market dla siebie, w efekcie to oni dyktowali ceny. Zobaczymy co dokładnie GGG wykminiło bo z harvest nerfami, nerfem na split itemy etc mid tier itemy dostają mega w dupe, z czym się nie zgadzam, ale ogólne zaadresowanie tematu uważam za sensowne.

@wszystkie_loginy_zajete: ta napewno
  • Odpowiedz
@wszystkie_loginy_zajete: No nie wiem czy takie przekonujące, sam fakt manipulowania garbage collectorem jest też wykorzystywany przez innych a typ potrafił osiągać wyniki o połowę niższe od idealnych runów innych ludzi (którzy też notabene manipulowali wtedy garbage collectorem). Typ na bank coś ukrywa
  • Odpowiedz
@wszystkie_loginy_zajete: typ czitowal bo potrafil miec dni gdzie byl o minute szybszy od drugiego miejsca, a jak sam przyznal kilka osob tez wiedzialo o tym tricku. wiec nie mogl tylko tym trickiem takich czasow wykrecic

@Lrrr: w jaki sposob aktualnie ludzie zgarniali market na splitowaniu itemow? masz na mysli multiboxing z bestiary? bo ta zmiana co teraz wejdzie przeciez w zaden sposob nie pomoze w walce z tym
  • Odpowiedz