Aktywne Wpisy

Pudzianator321 +10
Mirki, jaki macie plan jak za max 2 lata AI przejmie wszystkie prace związane z IT?
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat #informatyka #naukaprogramowania #nauka #sztucznainteligencja
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat #informatyka #naukaprogramowania #nauka #sztucznainteligencja
skrajnie-umiarkowany +130

Mój #rozowypasek wczoraj wieczorem poczuł się trochę gorzej. Ot ból gardła i lekko zatkane ucho.
Dziś budzę się a ona cała zapłakana. Nie może mówić, jedyne co jest w stanie z siebie wydobyć to cichy "skrzek" . Pisze mi (teraz tak się ze sobą komunikujemy) że gardło potwornie ją boli a ból ucha jest nie do zniesienia.
Znalazłem odpowiednią pomoc doraźną i wtedy mój poziom wk**wienia osiągną apogeum.
Pani na infolinii najpierw miała problem że dzwonie z bólem gardła, potem z wpisaniem adresu mojej lubej "bo mnie się nie wyświetla". Najgorsze w tym wszystkim jest to że według niej nie mogę reprezentować swojego rozowegopaska przez telefon bo cytuję "tak niewolno i lekarz nie przeprowadzi porady".
To co my mamy #!$%@? robić? Moja nie może mówić, ja nie mogę rozmawiać za nią. Mamy czekać na cud? Szkoda strzępić ryja. Liczę że lekarz okaże więcej empatii.
aaaa i truskawka na torcie.
-Kiedy odbędzie się ta tleleporada?
-Nie mogę udzielić Panu takiej informacji
-Narzeczona nie może rozmawiać więc proszę mi powiedzieć.
-Lekarz zadzwoni jak będzie wolny, może za godzinne albo za pięć. Do Widzenia.
I centralnie się rozłączyła. No #!$%@? go mać.
Tak wiem. Jest chaotycznie i może mało interpunkcji. Ot jestem po prostu #!$%@? i chciałem to opisać.
#koronawirus #sluzbazdrowia #lekarz #zalesie ##!$%@?
p.s
Znacie lepsze "doraźne" leki niż "strepsils intensive direct" oraz "orofar max" ?
Glimbax działa cuda na gardło. Poza tym musi dużo odpoczywać i czekać na wizytę czy tam telefon...
Komentarz usunięty przez autora
Paracetamol z alkoholem jest toksyczny dla wątroby!
Ludzie sobie tak uszkadzają wątrobę. Łykają syropy na bazie spirytusu i paracetamol.
Komentarz usunięty przez moderatora
Protip na przyszłość: podpiszcie wzajemne upoważnienia do dostępu do informacji medycznych. Teoretycznie złożenie go w jednym ZOZie powinno rozciągnąć się na wszystkie placówki ochrony zdrowia (w zgodzie z orzecznictwem), ale dla bezpieczeństwa najlepiej złożyć osobne u rodzinnego, w najbliższym szpitalu itp. Albo trzymać kilka podpisanych egzemplarzy w szufladzie. Więcej:
https://www.ksc-radcaprawny.pl/dostep-do-informacji-o-stanie-zdrowia-najblizszych-konieczne-upowaznienie/
Po raz pierwszy od dłuższego czasu miałem w dupie całą tą politykę , lekarzy i covid. Czułem się po prostu bezsilny.
@vomalio To właśnie na stronie "świątecznej opieki zdrowotnej" znalazłem nr telefonu na który trzeba zadzwonić i umówić się na...teleporadę. Dopiero podczas wywiadu lekarz określa czy trzeba podejść na miejsce.
@ant444 taka była też "diagnoza" farmaceutki. Kupiłem jej jakieś leki by choć na
Kłaniam się. Spokojnych Świąt i dużo zdrowia dla połowicy :)
Podziękuj politykom: np. tej co powiedziała "niech jadą" i tym którzy organizują pracę lekarzy.