Wpis z mikrobloga

Mirki ale się #!$%@?łem niesamowicie (òóˇ)
Mój #rozowypasek wczoraj wieczorem poczuł się trochę gorzej. Ot ból gardła i lekko zatkane ucho.
Dziś budzę się a ona cała zapłakana. Nie może mówić, jedyne co jest w stanie z siebie wydobyć to cichy "skrzek" . Pisze mi (teraz tak się ze sobą komunikujemy) że gardło potwornie ją boli a ból ucha jest nie do zniesienia.

Znalazłem odpowiednią pomoc doraźną i wtedy mój poziom wk**wienia osiągną apogeum.
Pani na infolinii najpierw miała problem że dzwonie z bólem gardła, potem z wpisaniem adresu mojej lubej "bo mnie się nie wyświetla". Najgorsze w tym wszystkim jest to że według niej nie mogę reprezentować swojego rozowegopaska przez telefon bo cytuję "tak niewolno i lekarz nie przeprowadzi porady".

To co my mamy #!$%@? robić? Moja nie może mówić, ja nie mogę rozmawiać za nią. Mamy czekać na cud? Szkoda strzępić ryja. Liczę że lekarz okaże więcej empatii.

aaaa i truskawka na torcie.
-Kiedy odbędzie się ta tleleporada?
-Nie mogę udzielić Panu takiej informacji
-Narzeczona nie może rozmawiać więc proszę mi powiedzieć.
-Lekarz zadzwoni jak będzie wolny, może za godzinne albo za pięć. Do Widzenia.

I centralnie się rozłączyła. No #!$%@? go mać.

Tak wiem. Jest chaotycznie i może mało interpunkcji. Ot jestem po prostu #!$%@? i chciałem to opisać.

#koronawirus #sluzbazdrowia #lekarz #zalesie ##!$%@?

p.s
Znacie lepsze "doraźne" leki niż "strepsils intensive direct" oraz "orofar max" ?
  • 37
@danielzgastronomika glimbax do płukania gardła, do tego ja plukam mieszaniną woda + sól + woda utleniona, ale to przy bakteriach. Na przyszłość trzeba znać nr telefonu do minimum dwóch lekarzy i można samemu dzwonić. Mi okulistka pomogła przez Whatsapp, wysłałem zdjęcia oka, przysłała mi receptę i git.
@danielzgastronomika:
Protip na przyszłość: podpiszcie wzajemne upoważnienia do dostępu do informacji medycznych. Teoretycznie złożenie go w jednym ZOZie powinno rozciągnąć się na wszystkie placówki ochrony zdrowia (w zgodzie z orzecznictwem), ale dla bezpieczeństwa najlepiej złożyć osobne u rodzinnego, w najbliższym szpitalu itp. Albo trzymać kilka podpisanych egzemplarzy w szufladzie. Więcej:

https://www.ksc-radcaprawny.pl/dostep-do-informacji-o-stanie-zdrowia-najblizszych-konieczne-upowaznienie/
@Wamp0302: Jak jesteś chory to nie pijesz żadnego alkoholu, bo tylko obciążasz organizm. Nie wiem dokładnie ile zajmuje wydalenie paracetamolu z organizmu ale jestem dziwnie pewien, że jak napijesz się wódki 2h po zażyciu to nadal przyjmujesz alkohol z paracetamolem...
@Wamp0302: Gratuluję i mam nadzieję, że żadnych problemów z wątrobą nie będziesz miał. Natomiast paracetamol jest zwyczajnie toksyczny dla wątroby jak się go połączy z alkoholem. A co do innych leków - picie alkoholu w połączeniu z lekami innymi niż przeciwbólowe też może być toksyczne lub powodować zmniejszenie skuteczności tych leków.
Ufff. Chciałem podziękować wszystkim za zainteresowanie i wszelkie porady.
Po raz pierwszy od dłuższego czasu miałem w dupie całą tą politykę , lekarzy i covid. Czułem się po prostu bezsilny.

@vomalio To właśnie na stronie "świątecznej opieki zdrowotnej" znalazłem nr telefonu na który trzeba zadzwonić i umówić się na...teleporadę. Dopiero podczas wywiadu lekarz określa czy trzeba podejść na miejsce.

@ant444 taka była też "diagnoza" farmaceutki. Kupiłem jej jakieś leki by choć na