Aktywne Wpisy
Ziom166 +8
Pobawimy się w AMA. Zadaj mi pytanie a ja zadam pytanie tobie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Tematyka dowolna. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tofian +11
Byłem dzisiaj na pracy zdalnej i stwierdziłem, że ugotuję krem z dyni. Moja druga połówka wróciła z pracy i zaczęła narzekać że „zły” garnek użyłem i akurat nie ma ochoty na tą zupę xD w sumie czego się spodziewałem, tak jest za każdym razem. Lubię gotować i innym smakuje ale w domu mam wiecznie niezadowolonego klienta xD #zalesie #zwiazki
Moje 5:
-nie omijaj żadnej imprezy, żadnego spotkania towarzyskiego i żadnej okazji do interakcji z ludźmi.
- nie pakuj się w żaden związek aż do mementu gdy będziesz absolutnie pewnym tego że chcesz. Absolutnie k---a!
-nie stresuj się niepotrzebnymi pierdołami, życie jest zbyt krótkie by się przejmować wszystkim.
-zacznij ćwiczyć już teraz, nie zniechęcaj się po kilku miesiącach tylko ciśnij konsekwentnie, za kilka lat będziesz wyglądal i czul się tak jak chcesz, jeśli się nie poddasz
-nie przekładaj swoich celów i marzeń na później, bo czas skończy się szybciej niż myslisz: chcesz coś zobaczyć? Bierz kumpli i jedzicie tam już teraz, minimum w te wakacje! Chcesz nauczyć się grać na gitarze? Ciągnij hajs od starych, dorób sobie i kupuj ją już w tym miesiącu. Chcesz poznać dziewczynę? Nie czaj się k---a jak ksiądz za przedszkolem tylko podbijaj, szukaj okazji.
+ bonusowo: ogarnij k---a swój wygląd, pomysł jaka fryzura pasuje Ci do mordy, zapuść brodę, kup sobie chociaż 2 komplety lepszych ciuchów.
Ogólnie to tańcz aż się porzygasz. Drugiej takiej okazji już nie będzie.
- warto czasami zmusić się do interakcji z ludźmi, a najlepiej z każdym. Po prostu bądź spoko i daj coś z siebie w towarzystwie.
- Warto przekonać się do matematyki i fizyki. Wiem, że ich nie lubisz, ale to bardzo piękne dziedziny nauki.
- Bądź cierpliwy. Jesteś młodziutki. Nie musisz jeszcze ciężko imprezować/ zdobywac
Komentarz usunięty przez autora
1) omijaj kążdą imprezę
2) odkładaj 90% hajsu, większości rzeczy nie potrzebujesz
3) czytaj więcej
4) wcześniej zacznij uczyć się języków
5) wcześniej zacznij grać na gitarze
Powiedziałbym tylko: nie zaniedbuj się, czyli nie doprowadzaj się do sytuacji, z której potem trudno wyjść. To na przykład znaczy "nie zapuszczaj się fizycznie i jak trzeba, to zmuś się do jakiejś diety lub cwiczen" albo "nawet jak ci się nie chce uczyć, to ogarniaj podstawy".
Poza tym, nie ma chyba żadnych złotych rad. Za nastolatka w dupie miałem wygląd i
- Nie szukaj łatwych sposobów dostać dawkę dopaminy i serotoniny (gierki, bezużyteczne filmy na yt, a-----l, tłuste i słodkie jedzenie), zaoszczędzony czas spędzaj na samoedukację
- Jeśli pożyczysz komuś pieniądze i ten człowiek nie oddaje pieniądze, a szuka wymówek i coś kombinuje, to nigdy nie miej spraw z takim człowiekiem, wykreśl go ze swojego życia.
Komentarz usunięty przez autora
2. z---------j
3. ruchaj
4. imprezuj
Całe szczęście miałem rozum i sam to sobie uświadomiłem jak miałem 17 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- spróbuj stać się niezależny jak najszybciej, bez względu na to czy będziesz musiał na początku klepać biedę
- staraj się mieć cele i do nich dążyć bez oglądania się na kogokolwiek (łącznie z całą rodziną, rodzicami też)
- olej ludzi którzy chcą jedynie z tobą pić a-----l, lepiej mieć jednego lub dwóch dobrych kumpli niż 10ciu
- zawsze stawiaj siebie na pierwszym miejscu, kobiety
2) inwestuj hajs w indeksy giełdowe zamiast przepijać
3) zrób szybko prawo jazdy
4) nie porzucaj programowania
5) nie imprezuj, nie warto
- unikaj jak pewnej baby. Wiesz jakiej. Ona się zmieni. Na gorsze.
- kupuj bitcoiny. Jeszcze nie wiesz co to, ale jak tylko o tym usłyszysz to kupuj za kilka dolców i trzymaj.
- zostań najlepszym kumplem niejakiego Marka Zuckerberga. Dlatego ucz sie języków.
- ruchaj. Kituj im w gadce co chcą usłyszeć a rano zapominaj, że ją znałeś. I pamiętaj o gumach.