Wpis z mikrobloga

@Heroina340:
inwestuj w siebie, jak cię ciągnie do kompa, to szlifuj programowanie, grafikę, będzie to procentowało
nie trać czasu na granie, lepiej pouczyć się drugiego języka
ćwicz leniwa kupo
nie sprzedawaj krypto za szybko
gadaj z dziewczynami, jak się nie uda, to będzie kolejna, nie przejmuj się ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Heroina340 e no to ja w listopadzie będę miał 23 i nie czuje się stary, nie planuje też dzieci więc na luzie można imprezować do trzydziestki, a potem wieść całkiem fajne życie przez kolejne dekady. Takie polskie p---------e że jest się na coś już za starym. W wieku 18 lat bylem o wiele mniej pewny siebie, zorganizowany, dynamiczny i o wiele gorzej wyglądałem. Jeżeli uderzysz w rozwój osobisty to naprawdę wiele
  • Odpowiedz
@Heroina340 ja bym powiedział p-----l narzekanie matki i dalej siedź przed kompem w grach multiplayer żeby wymasterować języki obce, odkładaj siano, dokładniej przemyśl ścieżkę kształcenia.
  • Odpowiedz
gdy miałem okazję na jakąś imprezę to nie chciało mi się iść, albo wymyślałem sobie wymówki. P----------y byłem.

@Heroina340: w wieku 17 lat jedną z imprez chciałem tak ominąć, ale jednak poszedłem - jestem od 12 lat z różową, która mnie wtedy zaprosiła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
na imprezy to ten czas gdy człowiek uczy się życia 15-23

@Heroina340: Ja bym powiedział, że to ten czas gdy ma się odpowiednio wysoki metabolizm. Mam 30. Jak miałem 20, to sobie jakoś nie żałowałem, ale z umiarem (nie chodziłem nastukany co weekend). Tak czy inaczej problemem nie było dla mnei imprezowanie do rana, szybkie odespanie i o 10-11 człowiek był zdatny do życia. Dziś to na samą myśl takiej
  • Odpowiedz
dokładniej przemyśl ścieżkę kształcenia.

@PjeseczeQ: w jakiś sposób chcesz przemyśleć ścieżkę kształcenia?

Zdobądź podstawowe kwalifikacje w sferze która Cię interesuje, idź do pracy na pół etatu albo na staż żeby poznać od strony praktycznej rzeczywiste potrzeby i problemy klientów w branży która Cię i teresuje, załóż własną firmę i edukuj się dostosowując do kierunku rozwoju Twojej
  • Odpowiedz
nie omijaj żadnej imprezy, żadnego spotkania towarzyskiego i żadnej okazji do interakcji z ludźmi.

@Heroina340: Brzmisz jak koledzy z pierwszego roku, którzy już po pierwszym semestrze wylądowali w woju.
To słaba rada.
  • Odpowiedz