Aktywne Wpisy
michorn +113
Ma ktoś tutaj dużą wadę wzroku i ćwiczy na siłowni? Mi lekarz kategorycznie zabronił... Poprzedni też mi zabraniał. Ryzykujecie zdrowiem dla sylwetki?
#silownia #mikrokoksy
#silownia #mikrokoksy
Skopiuj link
Skopiuj link
Wykop.pl
Co każdą wigilie przeprowadzaliśmy ten sam rytuał - babcia koło 22:30 ogarniała się, żeby iść na pasterkę. Ojciec z matka zazwyczaj kładli się już spać, więc jedynymi osobami na nogach byłem ja i moja siostra.
Babcia w tym momencie zadawała pytanie czy któreś z nas pójdzie z nią do kościoła na pasterkę, po odmowie i naszych argumentach o zmęczeniu w zwyczaju miała robić swojego rodzaju wyrzut/szantaż, że starsza babcia musi iść sama po nocy a my nie chcemy z nią iść i co z nas za wnuki...
Za każdym razem oczywiście to działało, bo nie chciałem robić babci przykrości, więc następne pare godzin spędzałem w kościele jedynie modląc się o koniec i pójście do domu.
Babcia wykształcona osoba (były profesor), więc nigdy nie potrafiłem zrozumieć jak może aż tak wierzyc i się tak nieracjonalnie zachowywać.
Mógłbym znaleźć jeszcze kilka takich sytuacji, ale te na pewno przekonały mnie do bycia niewierzącym i obrzydziły mi kościół/religie na cale życie.
Z wiekiem powiedziałem babci, ze nie wierze i nie mam zamiaru robić tych wszystkich rzeczy, to obraziła się na mnie na dobre pare miesięcy, ale po kilku latach mamy najlepsza relacje do tej pory.
#religia #katolicyzm #bekazkatoli #takaprawda
@FFFFUUUU: nie wiem gdzie tu widzisz ból dupy, dla mnie to zwykła historyjka z życia
@FFFFUUUU: lol
@FFFFUUUU: nie wiem czy udajesz debila czy nim jesteś, chyba najlepiej ze wszystkich na świecie wiem co myślałem (lub
ej słuchaj no synek, bo IP znajdę i inaczej sobie porozmawiamy....
@KarmelowyJeremiasz:
nie wbrew sobie ale dla kogoś, oczywiście jak się spędza czas z babcią to z czegoś trzeba zrezygnować (ale jak się ma 10 lat to za dużo obowiązków nie ma)
@FFFFUUUU: I tego wlasnie nienawidze w pobożnych ludziach, zamiast jak normalny człowiek znaleźć wspólne zajęcie z dzieckiem które będzie cieszyło dwie strony i będzie czas z dziadkami bez "rezygnacji z czegoś" to ciągają po kościołach, które dziecko i tak ma w dupie i jedynie liczy minuty kiedy to się skończy.
Jak z drugiej
@FFFFUUUU: lap - 192.168.0.101 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KarmelowyJeremiasz: Raczej to postawa rodziców sprawiła że jesteś niewierzący bo w tej samej sytuacji z głęboko wierzącymi rodzicami byłbyś jak dendrofag. Gdybyś nie miał innego wzorca od najmłodszych lat to nie byłbyś w stanie dostrzec absurdu sytuacji.