Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +180
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +771
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

#firma #prawo #przedsiebiorczosc #otwieramy #covid19 #koronawirus #lockdown #pieniadze #sadownictwo #konstytucja
źródło: comment_1616501016jooQfJsvjrsFVM4hqKghGu.jpg
PobierzPiS nie działa na podstawie i w granicach prawa, w wolnej Polsce ci ludzie powinni dostać odszkodowania.
@FulTun: (╯︵╰,)
Komentarz usunięty przez autora
Nie musieli zamykać, ale policja w 10 suk przyjeżdżała ot tak po prostu pilnować aby ludziom nie stała się krzywda na śliskim chodniku, ale co wtedy Sanepid zrobi skoro wystawiał "nakaz zamknięcia lokalu" i wykorzystywał do tego zamknięcia policję, która lokal zamykała z użyciem siły fizycznej.
To że PiS jest zdolny do czegoś takiego jestem pewien, dlatego na miejscu ludzi z Sanepidu i policji
@notanumber: Dokładnie. Bo skoro lockdown jest nielegalny to nie musiałeś zamykać biznesu i pomoc się nienależała
¯\_(ツ)_/¯
Oddawaj hajs ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@woyciech: policja i prokuratura robi to nagminnie
ależ oczywiście że może XDDDD
@dominowiak: czyli obawa z obrazka jest bez sensu
Pisałem przecież że na telefonie z automatu tak sra i nic z tym nie idzie zrobić. Ale nie musiałeś kisiel w majty pociągnąć żeby atencji nabrać