Wpis z mikrobloga

@grastanislaw: Nie wiem, ktoś mi kiedyś tak powiedział, tego się trzymam i potrawy w wersji bez serka, wykonane zgodnie z oryginałem mają dużo bardziej naturalny smak dla mnie, np. carbonara.
  • Odpowiedz
@Viking-: Znajdziesz takie polskie przepisy na makaron „ala carbonara”. Głównie preferuję kuchnię włoską i nie słyszałem o przepisie z serkiem topionym ale jestem początkującym adeptem technik kulinarnych.
  • Odpowiedz
@grastanislaw: Philadelphia faktycznie jest smaczna, ale bardzo droga. Jak używasz co czegoś to nie warto przepłacać. Dokładnie tym samym są wszystkie tzw, serki śmietankowa. Łaciate, Piątnica, mlekovita - prawie każdy ma Swój odpowiednik.
  • Odpowiedz
@r4do5 ale to nie jest serek topiony. Podobny efekt miałbyś gdybyś utarł/zmielił twaróg na gładko i dodał do tego gęstej śmietany dla konsystencji. A co do wykorzystania w włoskiej kuchni? Może jakieś antipasti do klasycznych sosów też się nie spotkałem. Nie mniej jednak OP nic o kuchni włoskiej nie pisał ;)
  • Odpowiedz