Aktywne Wpisy

SepulkoZnawca +278
Mirki, Mirabelki i osoby Mirabelskie. Pijcie ze mną kompot albo płyn do konserwacji zwłok. Obudziłem się dziś jako starzec. Wszystkich pulsujących zawołam kiedy podwoję ten wynik. Jeśli oczywiście ten portal przeżyje. Bo ja napewno przecież nie raz mi sto lat śpiewali.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
chrupki_z_zupki +121

Miałem kolizję i przód auta jest rozwalony ( zderzak, grill, uchwyty reflektorów, oraz powstała duża szpara/szczelina między maską a bokiem samochodu). Kobieta wjechała mi tyłem w auto. Po oględzinach rzeczoznawcy od ubezpieczyciela tamtej Pani dostałem kosztorys naprawczy. Wycenili moje auto na 6900zł xDDD, a naprawę oszacowali na 1100zł. Nie uwzględnili również tej dużej szpary/szczeliny, która powstała po wypadku. Jak się ubiegać o większe odszkodowanie?
Mój samochód to Toyota Corolla T-Sport z 2002r.
Pozdrawiam
#kolizja #wypadek #samochody #ubezpieczenia #oc #pzu #auto #odszkodowanie
Rób bezgotówkowo lub uderzaj do @FredzIo - on wyciska większą wycenę.
Pytanie czy oddajac do ASO nie bedzie szkody calkowitej- cennik japonskich aso bywa absurdalny
Auto zastepcze tej samej klasy nalezy sie jak psu buda- jest toyota corolla,to ma byc auto tej samej klasy.
Toyota z 2002 roku moze byc tyle warta,nawet w wersji najdrozszej,moze z 10-11 maks.
@aksal89: @jaceks653: @Sheppard28: @Czill23: Wy tak złośliwie trollujecie chłopa po to tylko żeby stracił sporo własnych pieniędzy, czy tylko "doradzacie" w internecie nie mając pojęcia o temacie w którym się wypowiadacie?
Z opisu wynika że cena naprawy w ASO przekroczy znacznie wartość pojazdu.
Odszkodowanie OC nie może być wyższe niż faktyczna szkoda, a wysokość
@Sheppard28:
Odszkodowanie za uszkodzenie auta wartego 500zł nigdy nie przekroczy 500zł.
Wartość pojazdu jest wartością graniczną i ubezpieczyciel nie zapłaci więcej za
@Cisekx5: nie podpisuj żadnych ugód itp. Niech Ci wypłaca pierwsza wycenę na konto i potem się już możesz szarpać sam, albo wziąć firmę która zrobi Ci to za %
@CapaldiTheDoctor: Naprawić sobie możesz jak chcesz, pod warunkiem że:
- odszkodowanie nie przekracza wartości pojazdu
- naprawa nie zwiększa wartości pojazdu (ew. różnica zostanie odliczona od odszkodowania, w praktyce w ramach "amortyzacji" części uszkodzonych)
źródło: comment_16159853254AHE8NSd3R7hUXAHgaElWY.jpg
PobierzP.S. zacny samochód, szkoda że, to jego koniec.