Wpis z mikrobloga

Stoję przed wyborem dostawcy Internetu do mieszkania. Zastanawiam się między ofertą 500 Mb/s od #upc, a 600 Mb/s od #netia po światłowodzie. Cena jest mniej więcej taka sama (około 60 zł miesięcznie). Co byście wybrali?

Wiem, że UPC w tej okolicy (#tarchomin) działa stabilnie. Zastanawiam się jak ze stabilnością Netii. I czy po światłowodzie net lepiej śmiga? Są niższe pingi? Nie ma problemu w Netii z #iptv?

#upc #netia #internet #warszawa

Którego dostawcę wybrać?

• UPC 54.4% (37)
  • Netia 45.6% (31)

Oddanych głosów: 68

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bierz Netię. Hfc modem zużywa więcej pradu i się przegrzewa.

Zobacz sobie co ma lepszy upload

Pingi będą podobne bo obydwaj providerzy w plix i mają dostęp do google.

Czemu miałbyś mieć problemy z iptv?
  • Odpowiedz
No i pytanie - czego infrastrukturę masz już w mieszkaniu.

Generalnie bez większej różnicy - oprócz tego że jak nie masz światłowodu po mieszkaniu a będziesz robił remont czy cos to warto już sobie wprowadzić z Netia
  • Odpowiedz
@Quis: upc nikogo nie podłącza po światłowodzie w bloku. światłowód do piwnicy, koncentryk do mieszkania.
miałem upc w warszawie i przy 400/40 nie miałem żadnych problemów z iptv u ruska w plusx
  • Odpowiedz
@Quis: Mam UPC od blisko 8 lat i złego słowa nie powiem. Na początku 250/20Mb, aktualnie 300/20Mb i w zasadzie 99% czasu pełne prędkości w obu kierunkach, może jedna większa awaria przez ten czas, a poza tym liksuc.
  • Odpowiedz
@Quis: Jak będziesz miał Netię, to będziesz mógł korzystać z oficjalnego IPTV od cyfrowego Polsatu zamiast zabawy z kupowaniem list od Rusków. Świetne rozwiązanie o ile pakiety w Polsacie i ceny za nie ci odpowiadają. Z UPC z Polsatu nie będziesz mógł korzystać
  • Odpowiedz
@Quis: Tak naprawde to c*** wie :) Miałem 2 lata upc w poprzednim mieszkaniu (Warszawa, Gocław), oprócz zagrywek w stylu "zmienimy umowę na droższą bez ostrzeżenia bo tak", to z technicznego punktu widzenia było wszystko spoko.

Obecnie wziąłem od nich światłowód w nowym mieszkaniu i jest tragedia. Codziennie są awarie, dobrze że mam modem z kartą t-mobile to mogę się przełączać, ale to jakieś jaja że radiówka jest stabilniejsza niż
  • Odpowiedz