Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 133
@dzihau: moja mama zawsze jak wychodziła do pracy to mówiła "tylko domu nie spalcie zanim ojciec wróci" xD. Raz z siostrą jak mieliśmy kilka lat zabraliśmy rodzicom zapalniczkę. Zabunkrowaliśmy się u babci w pokoju pod fotelem i go podpaliliśmy. Fotel do tej pory stoi ale od spodu ma spalony materiał xD
  • Odpowiedz
  • 4
@dzihau: mama tylko raz zaprowadziła mnie do szkoły - pierwszego dnia. Potem lekcje na 13:30 i do 17 nikt mnie nie odwoził ani przywoził, do 13 graliśmy w piłkę lub siedzieliśmy u kolegi któremu niedawno zamontowano satelitę.
  • Odpowiedz
@dzihau: A co dopiero 60. i 70. Mój tato często zostawał sam, jak babcia szła do pracy na kilka godzin, kiedy ojciec już nie żył. Podobno sąsiedzi słyszeli przez okno jak czasem płakał jako mały dzieciak. Ale cóż, takie życie. Trzeba było pracować, to się szło - 500+ ani zasiłków dla samotnych madek nie było ( ͡ ͜ʖ ͡)

Ja też wracałam do domu po
  • Odpowiedz
  • 12
@ProResHq: ja to do przedszkola sam chodziłem i wracałem, a to było z 5 kilometry, przez pola i lasy, czasami wilki mnie atakowały, ale to tylko zimą przy -20
  • Odpowiedz
  • 19
@dzihau: za każdym razem wypominam matkom w pracy jak płaczą, że ich purchlak nie ma z kim zostać, że sory ale ja w wieku twojego dziecka matce obiad gotowałam żeby miała co zjeść jak wróci to słyszę tylko BO TERAZ TO SĄ INNE CZASY I JEST NIEBEZPIECZNIE i wożą tych swoich nastolatków do szkoły, na piłkę, do znajomych gdzie ja gdybym zaproponowała jako dziecko rodzicom żeby mnie zawieźli to by
  • Odpowiedz
  • 4
@ProResHq Jest jeden problem. Zakładając że na dzieci decydujesz się świadomie, to chcesz dla nich jak najlepiej. Nie chcesz, żeby ryczały same po pół dnia w chacie, bo pan premier wprowadził pandemię, zamknął szkołę i już. Tym bardziej, że jakoś nikt nie wspomina dobrze siedzenia samemu po wiele godzin w wieku lat 6-9. Dziwicie, że matki mają z tym problem. To chyba dobrze, że troszczą się o dzieci.
  • Odpowiedz
@Sefira: ale była mowa o 9 letnim dziecku, które miało siedzieć z przyrodnim bratem lvl 16, więc nie ma co przesadzać ;) jeszcze w dzień - nikt nie mówił, że wieczorami dzieci na 6 lvlu same w chacie. Madka lamentowała cały dzień, a miała do domu 5 minut i wychodziła biegusiem o 16:00, więc nie było tak źle, a zjeżdżała z nerwów przed kompem, brała ciągle l-ki (jak nie było
  • Odpowiedz
  • 1
@dzihau Kiedyś we wcześniej podstawówce się chodziło samemu do szkoły, a teraz mama licealnego bombelka musi go dowieźć suvem rozjeżdżając chodniki, trawniki i przechodniów.
  • Odpowiedz