Wpis z mikrobloga

@skeeto666: Zmienianie świata wymaga poświęceń, a nie p---------a na wykopie. Już zmarnowałeś więcej czasu na tej dyskusji niż poświęcisz przez całe życie na naciskanie tego czerwonego przycisku xD
  • Odpowiedz
to powinno być zabronione, chcą zbierać to niech stoją z puszkami czy terminalami oddzielnie

@obywatelw: A inni jak? Nie wiem który to sklep, ale te większe sieci to ciągle na coś zbierają.
Nawet już nie zauważam na co, po prostu zawsze jeszcze daje nie, z automatu
  • Odpowiedz
O nie trzeba kliknąć raz przycisk! Zabronić!

@To_ja_moze_pozamiatam: To nie powinno być domyślne, a tak zwłaszcza starsza osoba może kliknąć przypadkiem, a w jej życiu każda złotówka to być, albo nie być. To fatalny pomysł i nie b--ń tego. Zwłaszcza źle to zrobił auchan gdzie to jest jeszcze bardziej domyslne ustawienie, które trzeba wyłączyć, a wpłata oczywiście na fundacje Auchan.
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam: to jest terminal do płacenia za zakupy, nie do żebrania.

To praktyka bazująca na zaskoczeniu, presji czasu, presji operatora terminala i pewnie jakiegoś mechanizmu zaangażowania, relatywizmu(dej tylko dwa złote skoro zapłaciłeś 100 za zakupy).

Starsze osoby odruchowo nie znając technologii klikają 'tak' no bo chcą zapłacić za zakupy

Jest to haniebna praktyka na bardzo wielu poziomach...
  • Odpowiedz