Wpis z mikrobloga

chciałam usprawnić odpisywanie e-maili do klientów, więc pokazałam liderowi wtyczkę, która umożliwia pisanie za pomocą skrótów np. piszesz: kli a wtyczka dopisuje ci całą stopkę. Można tak zaprogramować nieograniczoną liczbę komend i co xD

i nic xD powiedziała, że przekaże do działu informatyków a potem do szefa xDDDDDD

Tym samym ja kończę odpisywać ludziom na e-maile o jakiejś 12, gdzie grażyny z działu siedzą do 14 i mowia ze sie nie wyrabiają xD

#pracbaza
jmuhha - chciałam usprawnić odpisywanie e-maili do klientów, więc pokazałam liderowi ...

źródło: comment_1614433733WSxbGe8tavIMcCEog1Suox.jpg

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Romoro w cywilizowanych firmach jest cos takiego jak system sugestii pracowniczej, dzieki ktoremu pracownicy moga zglaszac pomysly usprawniajace, za co sa wynagradzani i cale dzialy continous improvement, ktore te usprawnienia wdrazaja i biora za to pensje.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jmuhha: zrob na tym biznes. I w robocie nikomu nic nie pomagaj. Juz tak się nie raz przejechałem i laury zbierala osoba poziom wyżej ode mnie.
  • Odpowiedz
NIGDY nic k---a z własnej inicjatywy nikomu nie usprawniaj

@Romoro: Czytam taką "złotą radę" i już wiem dlaczego Niemcy są Niemcami ze swoją produktywnością, a my jesteśmy i jeszcze długo będziemy j----ą montownią najprostszych rzeczy. Na więcej nie zasługujemy, bo przecież NIGDY nie należy nic k---a usprawniać.
  • Odpowiedz
Ja raz tak zrobiłem i dzięki tumanom z mojego teamu ktoś wyżej przyczaił, że jakoś tak mniej pracy mamy i nam tylko dowalili więcej obowiązków

@xFlorian: Postaw się w roli Twojego szefa. Skoro można usprawnić pewną pracę to dlaczego tego nie zrobić? Dzięki temu można więcej tematów ogarnąć (co Ty widzisz jako więcej obowiązków) w tym samym czasie. Czysty zysk dla szefa.
  • Odpowiedz
w cywilizowanych firmach jest cos takiego jak system sugestii pracowniczej, dzieki ktoremu pracownicy moga zglaszac pomysly usprawniajace, za co sa wynagradzani

@hesuss: U mnie coś takiego funkcjonuje. Każdy może zaproponować usprawnienie. Raz na kwartał te pomysły są zbierane i jeśli uda się je wdrożyć to autor najlepszego dostaje 5000 zł, a reszta po 1000 zł. Kapitał niemiecki oczywiście.
  • Odpowiedz