Wpis z mikrobloga

• 1
@loczyn zacznijmy od tego że to ogłoszenie na olx xD zgadzam się z tym co napisałeś, jak ktoś nic nie klei to taka stawka jest odpowiednia, jeśli już coś się umie to nie szuka się design stanowisk na olx bo tam tylko januszexy. Że stawkami loczyn też się zgadzam, nie trzeba być programista15k by dobrze zarabiać ale jednak trzeba w czymś się specjalizować - znajomość Photoshopa w stylu: umiem dokleić niebo
  • Odpowiedz
@junx: i to jest problem społeczny - bo cała masa pokoleń i ludzi która wychowała się bez lub przed komputerami - nie potrafi tego w photoshopie lub uważa to za średnie zaawansowanie

20 latki nie rozumieją
  • Odpowiedz
niestety zauważam , że firmy osoby 40+ (jak ja) czy pod 50 lat traktują jak trendowatych i płacą połowę

@vilas: Spoko, powiedz to Leadom/Seniorom/Supervisorom w USA którzy zarabiają 150-200k/y

W Polsce mało jest 40-50 latków, bo dla nas to nowa branża.
  • Odpowiedz
@loczyn: tam było podane 5 brutto czyli 3500 max netto

"zauważ, że te 3500 to max , z"

czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem ?
on pisał o tym, że dostanie ": 3600 na rękę po studiach i
  • Odpowiedz
@loczyn kłania się czytanie ze zrozumieniem - odpisałem autorowi posta który uważał, że dostanie 3600 na rękę

a ja go uświadomiłem że to nie będzie 3600 bo on chyba sumy brutto z sumą netto myli i o podatkach zapomina

na dodatek uważa 3600 netto za sumę startową lub oczekuje, że od razu maxymalną stawkę dostanie (tyle, że 5 brutto to 3.5 netto czyli nie dostanie tych 3.6 o których myśli, że
  • Odpowiedz