Aktywne Wpisy
ElectroNICK +33
Dlaczego młodzi nie chcą mieć dzieci? Dam wam przykład co ten kraj robi ze mną czyli rodzicem.
Mam dziecko w wieku przedszkolnym i właśnie słyszę że chcą zamknąć grupę mojego dziecka bo nie ma nauczyciela ¯\(ツ)/¯
I co ja mam wtedy zrobić? Nie mam komu młodego podrzucić oboje pracujemy a i tak nie jest różowo finansowo.
Jak żona się zwolni to już zostaje tylko i wyłącznie EMIGRACJA.
Druga sprawa to dostęp do lekarza, jak
Mam dziecko w wieku przedszkolnym i właśnie słyszę że chcą zamknąć grupę mojego dziecka bo nie ma nauczyciela ¯\(ツ)/¯
I co ja mam wtedy zrobić? Nie mam komu młodego podrzucić oboje pracujemy a i tak nie jest różowo finansowo.
Jak żona się zwolni to już zostaje tylko i wyłącznie EMIGRACJA.
Druga sprawa to dostęp do lekarza, jak

truchuo +2
Jako aspołeczna jednostka strasznie nie lubię podróżować w pociągu w bezpośrednim sąsiedztwie obcych osób w wagonie bezprzedziałowym. Wpadłem na pomysł, że kupię bilet dla siebie i fikcyjnego dziecka do lat 4 (bilet bezpłatny). Czy konduktor weryfikuje w jakiś sposób brak bombelka? Czy mogę powiedzieć, że kaszojad się rozchorował i nie będzie żadnych problemów? #kolej #pytaniedoeksperta #pkp #intercity

Chciałbym odnieść się do mojego wczorajszego wpisu na temat "awizomatu" Poczty Polskiej, który niespodziewanie otrzymał ponad 3700 plusów. KLIK
Wiele osób zarzuciło mi że to bait, a jeden z użytkowników @Tostownica napisał nawet że "Nie mam honoru!" (co? xD)
Zamieszczam więc filmik z dzisiejszego odbioru paczki w placówce Poczty Polskiej na ul Belgradzkiej 42 w Warszawie (tak, jest czynna w niedzielę) . Na filmiku nie ma nic ciekawego, może jedynie zabawny jest fakt, że Pani na poczcie wpisuje do zwykłego szkolnego zeszytu z nalepką "SMARTBOX" informacje, o tym ze odebrałem przesylke xD
Tak jak część użytkownikow podejrzewala - paczka okazala sie za duża - ciekawe więc, czy do "Smartboxa" można w takim razie zamówić np. pralkę albo zmywarkę ;) To i wiele innych pytań (np. czemu odbiorca nie jest informowany że w paczkomacie czeka awizo) ciśnie się na usta, lecz postanowiłem nie dręczyć nimi Pani z okienka, bo jest ona tylko tybikiem w Karuzeli którą kręcą różne Sasiny
w komentarzu oznaczam wszystkich którzy w poprzednim poscie napisali ze baituje lub mieli takie podejrzenia :)
#opdelivered #pocztapolska #inpost #kurier #kurierzy #przesylki #paczkomaty
Przesyłki są weryfikowane na poczcie, możliwe że czasem pracownik który to weryfikuje też nie zauważy - bo te paczki idą dalej w drogę z kurierem pocztex i odbiorem w punkcie żabka Orlen etc
@haosek: Ty chyba sobie jaja robisz. Nikt tu nie robi gównoburzy o to, że przesyłkę trzeba odebrać w punkcie, tylko o to że klient dostaje informację o dostarczeniu jej do "paczkomatu" po czym okazuje się, że stracił
Ogólnie, to powinieneś dostać wiadomość sms lub e-mail, że przesyłka czeka na odbiór w placówce. Doręczenie do automatu powinno być anulowane przez placówkę doręczającą (jak nadawcza tego nie zrobiła), a przesyłka przekierowana do placówki awizacyjnej.
W emonitoringu w takim przypadku powinno być
Przyjęcie przesyłki
Przygotowanie
Uosobienie p---------j państwowej kasy większe niż tvpis...
To wyżej to akurat statusy z emonitoringu poczty polskiej. Problem jest w interfejsie ludzkim, który nie umie wybrać odpowiedniej funkcji w systemie (a statusów przesyłek jest kilkaset do wyboru).
Akurat kasa idzie w odwrotną stronę. Zamiast na inwestycję i poprawę działania, państwo ściąga kasę na realizację swoich programów z plusem.
@haosek: ludzie nie krytykują InPost bo dostają od razu informację co gdzie jest. Gdyby było tak, że dostajesz sms, że Twoja paczka czeka na Ciebie w
.
źródło: comment_1613318414EuMnp4mtKKdWj4T052pMpx.jpg
PobierzCo nie zmienia faktu, ze połowa z piszących tutaj nie odróżnia kuriera od listonosza.
Jak czytam płacz, że chińczyków nie nosi do rąk, tylko awizo to mnie krew zalewa i tyle.
Listonosz nosi przesyłki polecone i nierejestrowane (listowe), gdzie niektóre usługi nie obejmują doręczenia do rąk/drzwi,
A jak mieli włożyć paczkę to paczkomatu skoro była za duża? Mogli ja zwrócić do nadawcy zamiast dać możliwość odbioru w placówce...
Powinni tak zrobić. Zwrócić do nadawcy + obciążyć go kosztami zwrotu za nieprawidłowo nadaną przesyłkę.
Wtedy pewnie nadawcy zaczęliby zwracać uwagę na to, jak wysyłają. Niestety na Poczcie za często się przymyka oko, bo to przecież nadawca masowy, skarb narodowy.
Pewnie doręczający pomyślał, że może Mirkowi się spieszy i odeślę przesyłkę do placówki, żeby mógł od razu ją odebrać. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Skończyło się,
@lubiemeble: @Paruwkowy__Skrytorzerca: Niech zgadne, "paczka" wysłana jako list nierejestrowany? Listonosz według prawa i regulaminu miał prawo awizować od razu, jeśli nie mieściło się do skrzynki - usługa listowa służy do wysyłania korespondencji a nie paczek.
j.w
@Drill: