Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 151
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Kanarynka: oj babo zima to najtrudniejszy okres ,eby schudnąć.

Jak będzie tak minimum 10st to zacznij biegać serio. Na poczatku po 3km 4x w tygodniu. Potem 5-7km i potem ponad 10 co najmniej 3 razy w tygodniu

Plus dodatkowo nie żreć slodyczy i
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kanarynka: no to tylko tyle że sporo węgli, ale jeśli ogarniasz ilości dobrze to powinny być trochę lepsze efekty. Nie chcę namawiać ale może spróbuj keto? Tylko jak tak patrzę to Ty chyba mięsa nie jesz, ale i tak da radę. I w ogóle - nie poddawaj się!
  • Odpowiedz
@misiafaraona: zalety aktywności fizycznej na redukcji :)
@Kanarynka: zwiększ aktywność by zmęczyć organizm a nie pozbyć się wody (cardio), spróbuj siłowni, jak nie będziesz się szpikować sterydami to nie będziesz mieć ich widocznych jak faceci.
@bendyz: keto dla wielu osób nie odpowiada z powodu zawrotów głowy, nudności i innych dziwnych objawów (nigdy żadnego z nich nie miałem)
  • Odpowiedz
@misiafaraona: spadaj.
@mars10: nie mogę biegac. Muszę isc najpierw do fizjo. Jak w zeszlym roku biegałam to i tak palilam tyle co w tym samym czasoe na macie.

@bendyz: nie przekraczam wegli. Nie wiem co to to keto, nie jem mięsa nie wierzę w takie diety. Mozba schudnąć nawet jak się żre same słodycze, o ile ma sie deficyt.

@MegaZU0: silownia w czasie lockdownu...
  • Odpowiedz
@Kanarynka: piszesz, że nie można odchudzać się bez końca- przestaw myślenie z "odchudzanie/dieta" na "zdrowy sposób odżywiania", który powinien być wprowadzony na zawsze. No niestety, niektórzy mogą jeść co popadnie i waga im tak nie swiruje, inni pozwolą sobie na dzien przerwy i już jest na +. Rozumiem, że wszystkie badania typu TSH, krzywe cukrowe robiłaś?

W ciagu 7msc udało mi się zrzucić 18kg (jestem mniej więcej w połowie drogi
  • Odpowiedz
@Vosemite: więc lepiej zamiast deficytu i głodówek, mieć hormony w normie i ćwiczyć. Przy mojej ostatniej kontuzji (8 miesięcy siedzenia na dupie z rehabilitacją kolana), dopiero po 2 miesiącach waga rozpoczęła mi rosnąć.
  • Odpowiedz
@Kanarynka Nie poddawaj się, początki są zawsze trudne. Teraz może nie jest na to dobra pogoda, ale jak zrobi się cieplej to polecam rower. Godzinka dziennie przez miesiąc i sama się zdziwisz ile spadlo :)
  • Odpowiedz
@Kanarynka: po pierwsze metabolizm nie ma tu nic do rzeczy. Były badania dowodzące brak wpływu rozstroju metabolizmu na zmianę wagi. Nie istnieje też cośvtakiego jak genetyka. 3500 kcal to około pół kilograma tłuszczu. Jeśli będziesz ciąć 500 kcal dziennie od swojego tdee, schudniesz dokładnie pół kilo tygodniowo, co jest pożądanym wynikiem. Nie zrzucisz lat nadwyżki kalorycznej w miesiąc czy dwa. Pogódź się z tym. Przelicz sobie swoje tdee tu: https://www.sailrabbit.com/bmr/
  • Odpowiedz