Wpis z mikrobloga

@cyberpunkbtc: Różnica polega na tym, że społeczność ETH dobrze rozumie iż taki poziom opłat to patologia i wymaga rozwiązania. Tymczasem, paradoksalnie, niski poziom opłat BTC to jeszcze większa patologia - za kilka halvingów doprowadzi to utraty bezpieczeństwa i potencjalnie totalnej katastrofy.
  • Odpowiedz
@Amebcio: COOO? Właśnie jest dokładnie odwrotnie. To my przecież promujemy LN i nawet nie zaczynaj że się nie przyjęło, przyjmie się jak opłaty wzrosną, kiedy tx były tanie nikt nie miał potrzeby używać LN, obecnie już jest na to parcie i coraz więcej dużych giełd dodaje LN. Bitfinex, OKcoin, Kraken...

Wy nie macie absolutnie żadnego rozsądnego sposobu skalowania, dlatego macie zamiar powiększać bloki do absurdalnych rozmiarów (to nie jest skalowanie).
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc: biinstant mowi coś chyba nie xd
Miałem cie dzisiaj nie orać ale cóż ¯\_(ツ)_/¯
Erik Tristan Voorhees is an American startup founder. He is co-founder of the bitcoin company Coinapult, worked as Director of Marketing at BitInstant, and was founder and partial owner of the bitcoin gambling website Satoshi Dice (subsequently sold in July 2013 to an undisclosed buyer).
  • Odpowiedz
@dean_corso: Nie wiedziałem że miał z nią coś wspólnego. Ale czego to dowodzi? Niczego. Mógł tworzyć kiedyś giełdę i być idiotą. To tak idiotyczny "argument" jak starych babć i dziadów, którzy kiedy są zaorani to używają magicznego wytrych dobrego na wszystko "ja jestem starszy, więc wiem lepiej".
Typ jest żałosnym zakłamańcem co widać powyżej. Ja nigdy nie mówiłem takich idiotyzmów broniąc BTC że wysokie opłaty są ok itp. też nie
  • Odpowiedz
@fervi: Raczej dlatego, że dotychczasowe rozwiązania nie miały wsparcia smart kontraktów - które są najbardziej pożądanym produktem na platformie Ethereum. Optimistic rollup rozwiązuje ten problem - docelowo będzie można skompilować ten sam kod solidity co do kontraktów natywnych ETH
  • Odpowiedz
@Amebcio: No spoko, ale dalej to nie zmienia faktu, że rollupy są ze sobą niekompatybilne. Ja sobie będę na rollupie Uniswapa, ty na rollupie Loopringa i chooya prześlemy, a nie środki.
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc: Ciekawe jak działają blockchain explorery na takich shardingach. Chyba na zasadzie albo odpytań w czasie rzeczywistym setek czy tysięcy shardów albo consensysowych serwerowni
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc: Transfery w ethereum skalują się bardzo dobrze, zksync jest już 100 razy tańszy od bezpośrednich transferów.
Loopring ma użycie na poziomie dogecoina - transfery i handel.
https://decrypt.co/57144/loopring-sees-40000-daily-transactions-as-ethereum-fees-rise
Anonimowe transfery mają wystartować jeszcze w lutym z ceną ok 1/7 gołych transferów eth, dla eth i tokenów.
Tak więc skalowanie transferów to problem już rozwiązany a adopcja szybko
  • Odpowiedz
@megaloxantha: No i nie odniosłeś się do absolutnie żadnych zarzutów o rollupach. Nic :D
Pieprzysz ludziom jakby całe ETH miało być jednym wielkim rollupem. Powodzenia w niejawnym cenzurowaniu tx na rollupach, genialnym frontrunningu no i oczywiście to wszystko odpalane w infurze :D
  • Odpowiedz