Wpis z mikrobloga

@DryfWiatrowZachodnich: mnie ciekawi co się stanie jak świat nagle afryce kurek z pomocą ukręci, a to się stanie bo wszyscy zrozumieją w końcu że inaczej oni sami nie zaczną wytwarzać tego co dostają bo po co ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@stefan_pmp: Życie to żart ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Bardzo pobożny człowiek co niedziele chodząc do kościoła rzucał 10zł żebrakowi.

Pewnego razu rzuca tylko 5zł. Żebrak na to:

- Co się stało? Dlaczego tylko piątka? Stracił pan pracę?

- Nie, wysłałem syna na studia.

- No, wszystko fajnie, ale dlaczego moim kosztem?
  • Odpowiedz
  • 183
@ZieloneKoloTramwaja a jakim prawem ma się tłumaczyć? Darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda. Przestały dostawać to jedyne co powinna madka napisać, to że dziękuje za ten czas gdy były prezenty i życzy wszystkiego dobrego. Nic więcej
  • Odpowiedz
@stefan_pmp: Tak w ogóle, to moim zdaniem, jeśli pomoc była udzielana regularnie, to powinno się przynajmniej poinformować obdarowywanego, że pomoc się skończy, żeby mógł się na to przygotować czy tak jak w tej historii wytłumaczyć córce i zorganizować dla niej coś w zamian.

Wyobraźcie sobie, że jesteście na studiach i dostajecie co miesiąc hajs od rodziców. Pewnego dnia chcecie zapłacić rachunki i nagle debet na koncie, bez żadnego ostrzeżenia, bo
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@stefan_pmp: ehh te 10 łatki. Jak by to była Ameryka pewnie by ją jeszcze pozwała jak ta czarna ekipę top gear za samochód który od nich za darmo dostała (piszę z pamięci linka nie dam w tej chwili).
  • Odpowiedz
@janeeyrie wysyłanie własnego dziecka i sponsorowanie go za własne pieniądze, a wysyłanie dziecka na studia i sponsorowanie go za pomocą darczyńcy z zewnątrz to dwie różne sprawy. Własnemu dziecku owszem ma się obowiązek wytłumaczyć, że rodziców nie stać i zakręcają kurek, natomiast podleganie w 100% na pomocy obcej osoby i pretensje do niej, że coś się zmieniło to dwie różne sprawy.
Jak nie stać Cię na dziecko i na zapewnienie mu
  • Odpowiedz
@stefan_pmp: Ja rozumiem, że dziecko mogło być rozczarowane tym, że nagle skończyły się prezenty/nowe ubrania, ale xD to się tłumaczy od początku chyba, że pomoc to jest coś, za co powinno być się wdzięcznym, bo to nie jest niczyj obowiązek żeby komuś coś za darmo dawać xD
  • Odpowiedz