Wpis z mikrobloga

Wiecie co mie #!$%@?? To, że w tym kraju każdy jest #!$%@? na kasę. Ostatnio w Gminie poszukiwali osoby do księgowości. Jakie zarobki? 2200 na rękę. Nie dotyczy mnie to zupełnie, bo nie jestem księgowym, ale ludzie, na litość boską

2200 to może #!$%@? ochroniarz w biedronce, stróż nocny albo coś w ten deseń. A oni mają wymagania po kilka lat doświadczenia, studia, a płacą takie gówno XD I to się tyczy bardzo wielu ofert. Jak w ogóle można komuś zaproponować tak śmieszną kasę za pracę, w której naprawdę trzeba już coś umieć i myśleć?

A wiecie co jest najlepsze? Że jak ktoś sobie potem wynegocjuje 200-300 zł netto więcej, to jest #!$%@? wręcz prześladowany na każdym kroku, bo jak nie robi jak robot, lub coś mu nie wyjdzie, to zaraz ŁOO ROSZCZENIOWY TAKĄ PODWYŻKĘ DOSTAŁEŚ, A TERAZ CO? ZA CO CI PŁACIMY

Ja #!$%@?, kraj niewolników

#pracbaza #studbaza #korposwiat #januszex
  • 37
@Sok_Mandarynkowy: We Wrocławiu właśnie zakończył się nabór na referenta do wydziału organizacyjno - kadrowego w Komendzie Miejskiej Państwowej Straży Pożarnej. Stanowisko urzędnicze, wymagane doświadczenie zawodowe, preferowane wykształcenie wyższe. Obowiązków sporo - obsługa korespondencji, obieg dokumentów, sprawy kadrowe, telefony + zastępowanie sekretarki komendanta w przypadku jej nieobecności. Wydawałoby się całkiem odpowiedzialne stanowisko, sektor budżetowy, stabilizacja. Przydałaby się co najmniej ta 3 netto z przodu, i to już na samym początku. Rzeczywistość? Najniższa
@Sok_Mandarynkowy: I to nie zawsze trzy strony do przodu ( ͡° ͜ʖ ͡°) W szkole średniej miałem nauczycielkę, która prowadziła lekcję po prostu wolno czytając rozdział w podręczniku i dodając jakieś drobne wzmianki, ale nie czegoś ponadto, a raczej w formie przykładów, odwołań albo dyskusji. Czyli coś co czytając ten sam podręcznik potrafiłby każdy. Następnie, po przeczytaniu całego rozdziału, dyktowała to co pogrubione w podręczniku do zeszytu,
@xTortox: U mnie babka na geografii kłóciła się, że szyicki islam jest w większości krajów, a sunnici są między innymi w Iranie, a to był błąd w podręczniku, jest na odwrót. Zwróciłem uwagę, ale ona nawet tego nie wiedziała.

I to było LICEUM.

Co najśmieszniejsze? Pani miała takie parcie, że kazała się do siebie zwracać "profesor" bo taki jest zwyczaj w szkołach średnich XD
@Sok_Mandarynkowy:
I masz odpowiedz dlaczego edukacja jest kiepska - nauczyciel zarabia gorzej niż kasjer w biedronce, a musi mieć wyższe wykształcenie. I jeszcze użerać się z uczniami/rodzicami co maja ich za nic bo jakaś tam babka od geografii kiedyś coś powiedziała nie tak :) ogarnięty człowiek rzuci to szybko w cholerę i zajmie się czym innym, a ci co się jednak zdecydują będą mieli wywalone - i kółko się zamyka.

A
@Sok_Mandarynkowy ostatnio poznałem jakieś koleżanki mojej mamy i akurat podsłuchałem jak gadały o zarobkach. Jedna pracowała w sądzie, gdzie wymagają studiów i miała na umowie minimalną + chyba 1% za każdy rok pracy. Do tego podobno nie ma problemu z ludźmi, bo pchają się drzwiami i oknami. XD
via Wykop Mobilny (Android)
  • 23
@Sok_Mandarynkowy:
1. Narzekaj na #!$%@? zarobki
2. Już w trzecim komentarzu przerzuć się na hejt na nauczycieli, zupełnie nie zauważając faktu, że mało kto sensowny chce być nauczycielem za taką kasę

Właśnie dlatego w tym kraju jest #!$%@? - nie przez Januszy, którzy nie chcą płacić, tylko przez takich Januszy jak ty - którzy popierają te niskie płace z uwagi na swoje osobiste doświadczenia xD założę się, że jeszcze byś poparł
@imajoke Najśmieszniejsze było, jak w 5 klasie dostałem swój pierwszy pasek na świadectwie, bo zacząłem kuć wydyktowane przez nauczyciela punkciki do zeszytu i recytować je z pamięci gdy pytał o ochotników do odpowiedzi xD Ze wszystkich przedmiotów, gdzie trzeba było wykazać się myśleniem to była matematyka, fizyka i język angielski.
@godoto: Spoko, gmina była tylko jednym przykładem. Tak jak napisałem, są firmy, które dają takie stawki ,nie tylko dla księgowych, ale również dla innych zawodów, gdzie wymaga się praktycznych umiejętności i jakiejś wiedzy.

Ludzie się godzą na #!$%@? warunki, a i janusze oburzają się, że ktoś może chcieć więcej