Aktywne Wpisy
Defined +49
Wyjaśni ktoś mi jakim cudem dorosłym chłopom dało się wmówić, że potrzebują koniecznie klocków? Przecież klocki to zabawa dla dzieci maks do 5 roku życia, a w przypadkach skrajnych może i do 6. Jak słyszę, że dorosły chłop właśnie wydał kilka set złotych, a nawet i po kilka tysięcy niektórzy za kawałek pierdzielonego plastiku z wypustkami, to mam giga bekę z niego i traktuję go trochę jak taki większe dziecko.
#logikaniebieskichpaskow #
#logikaniebieskichpaskow #
4mmc-enjoyer +61
Czy ktoś faktycznie miał jakieś benefity z tego że się starał i #!$%@?ł (np. darmowe nadgodziny)?
Ja miałem sytuację, gdzie zakontraktowali team do zagranicznego korpo, zmieniając tym samym poprzednią zewnętrzną firmę. Proste taski wisiały nieruszone od np. 3 lat. Nie wiem jak pracowali Ci z poprzedniej firmy, chyba nie robili w sumie nic. Ogarnęliśmy temat, setki tasków zrobionych, wyszliśmy na prostą.
Na jaki pomysł wpada korpo? Nie robicie tyle tasków co na
Ja miałem sytuację, gdzie zakontraktowali team do zagranicznego korpo, zmieniając tym samym poprzednią zewnętrzną firmę. Proste taski wisiały nieruszone od np. 3 lat. Nie wiem jak pracowali Ci z poprzedniej firmy, chyba nie robili w sumie nic. Ogarnęliśmy temat, setki tasków zrobionych, wyszliśmy na prostą.
Na jaki pomysł wpada korpo? Nie robicie tyle tasków co na
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Aktualnie ma piec na miał, ale ma juz swoje lata (11) i kwestia czasu jest, kiedy piec piardnie.
Powieszchnia do ociepenia to + - 100m2.
Jaki piec będzie najlepszy? Mama nie dysponuje duzym budżetem wiec pompy ciepła, fv itd odpadają ... Czy piec na ekorgorszek 5klasy bedzie dobrym pomyslem ? Problemem moze byc wielkość kotlowni... 107mm na szerokość i 260 długości. Prosilbym o jakies dobre rady.
#budujzwykopem #ogrzewanie #fotowoltaika #budownictwo
@Syncu: zły pomysł. Przejdźcie lepiej na gaz, dostaniecie pewnie nawet dofinansowanie jak zdacie stary piec.
Ale na gaz nie wiem czy przejdzie bo male te pomieszczenie (projekt trzeba robić)
Zainwestowałbym w porządny gazowy.
Raz, że koszty nie będą dużo większe (w niektórych przypadkach porównywalne lub nawet mniejsze)
Dwa - możesz kupić mały piec który zmieścisz nawet w szafce czy w łazience na ścianie.
Trzy - zero obsługi za co mama będzie wdzięczna już teraz a na pewno w przyszłości.
Ekogroszek to dobry pomysł, ale cena jednak jest znacząco wyższa w porównaniu ze zwykłym piecem.
Jeśli dom jest ocieplony, to zastanowiłbym się nad gazem, jeśli istnieje infrastruktura.
Swoją drogą ten piec może #!$%@?ąć jutro, a może jeszcze 10 lat
co do kotla- jak ma 11 lat, to w zależności od jego wykonania i sposobu eksploatacji może wysiąść za rok-dwa, a może wytrzymać jeszcze bezproblemowo 5.
Więc jak nie ma ciśnienia na wymianę, to ja bym nie ruszal. Chyba, że nie chce się codziennie rozpalać, to inna kwestia.
Gaz nie z sieci a LPG z butli na podwórku jest koszmarnie drogi. olej
Edit. Jak coś szukaj kostrzewa mini bio, wygląda
@Syncu: Ja mam zbiornik gazu na podwórku i sobie chwalę - tankowanie i przegląd kotła co rok - wygoda niesamowita.
Problemy są tylko dwa:
1) koszty początkowe, tym bardziej, że najlepiej kupić zbiornik a nie dzierżawić, bo w ten sposób jest dużo taniej w dłuższej perspektywie czasowej.
2) koszt pojedynczego tankowania - przez to, że tankujesz raz w roku to cena
Takie coś mogę Ci zaproponować. 66cm szerokości, 10kw na taki metraż wystraczy