Naukowcy stworzyli nowe warzywo. Wygląda jak dynia, ale tak nie smakuje
Zucchiolo to nowe warzywo stworzone w laboratorium przez hiszpańską firmę Unica. Jest połączeniem ogórka i cukinii. Naukowcy zapewniają, że to "skarbnica witamin i minerałów, które wspierają zdrowie."
szyna352 z- #
- #
- #
- #
- #
- 120
- Odpowiedz
Komentarze (120)
najlepsze
https://allegro.pl/oferta/szynka-gotowana-z-tluszczem-500g-wieprzowa-swojska-13457336257
I teraz sobie wyobraź że kiedyś ten tłuszcz to potrafiło być od 1/3 ciej do połowy grubości szynki.
Z jednej strony tak z drugiej było wiele odmian np jabłek które dziś w sklepie trudno kupić bo stare drzewa się wyrodziły a do sadów produkcyjnych weszły nowe odmiany.
Natomiast były śliwki różne rodzaje węgierki lubaszki renklody nawet słynne mirabelki (uwielbiałem kompot jabłkowo mirabelkowy) i jeszcze jakieś inne ale to były odmiany raczej o nazwach lokalnych. Wiśnie czereśnie no i moje ulubione truskawy które swego czasu tez inaczej wyglądały. Ale
Ale tak mają praktycznie wszystkie warzywa w biedronce ;-)
Smak : wyprany ze smaku smak cukini, bezsmakowej dyni i chodowanego na chemii ogórka szklarniowego..
@ZolniezMordoru: Osz ty...
@CheSlaw: możesz liczyć na geny bakterii kałowych produkujące witaminę b12 ;]