Proszę państwa żeby zaliczyć studia online trzeba mieć odpowiednio umeblowany pokój, najlepiej żeby kamery były nawet w łazience( ͡°͜ʖ͡°) tęsknię za normalnym studiowaniem ( ͡°ʖ̯͡°)
@Grajox3: "Muszą mieć Państwo odsłonięte uszy". A co to za wymóg odnośnie tego egzaminu?
@atomowy_ludek: Może chodzi o to żeby pokazać co ma się w głowie a nie co kolega powie przez słuchawki, ale mikrosłuchawki nie widać tylko troszkę trudniej ogarnąć
@zibizz1: mieszkam w normalnym m3 z wielkiej płyty. Tylko mam najmniejszy pokój, w którym mieści się rozłożona wersalka 140x200cm na jednej ścianie i rząd szafek na drugiej ścianie. Mam też zamiast biurka stoliczek lack z ikei, ale w rogu pokoju go nie postawię, bo 1 róg jest zajęty przez drzwi, drugi przez wersalkę a trzeci i czwarty przez regały. Stoliczek lack stoi na środku ściany, pod zawieszonymi pomiędzy regałami półkami wiszącymi,
@Grajox3 dziwi Cię to? Polskie uczelnie to ściąganie non stop. Gdyby ludzie nie ściągali i pisali normalnie kiedy wszystko odbywało się w murach uczelni to nie było by takich cyrków. Sami jesteście sobie winni
@Grajox3: Polaki kombinują ze ściąganiem to trzeba z tym jakoś walczyć. Jednak tutaj widać, że egzaminator nigdy nie słyszał jak ogarnąć taki zdalny test i wymyśla cyrki. Wystarczy, aby przed egzaminem obrócić się w koło po pokoju z kamerką/laptopem i robić egzamin przy pustym biurku z ciągłym nagrywaniem obrazu z kamery jak i tego co dzieje się na pulpicie.
@Shatter: Tak jest na wszystkich egzaminach pearson vue. Masz byc sam w pokoju egzamin jest nagrywany kamerka w laptopie i musisz pokazac całe otoczenie 360. Taki jet standard na calym swiecie. Do tego nie wolno miec nic na biurku nawet dugiego ekranu tylko laptop.
( Część dalsza w komentarzu )
#studia #heheszki #bekazpodludzi #koronawirus
@atomowy_ludek:
Może chodzi o to żeby pokazać co ma się w głowie a nie co kolega powie przez słuchawki, ale mikrosłuchawki nie widać tylko troszkę trudniej ogarnąć
@bellazi: mieszkasz w mieszkaniu 2pokojowym przerobionym na 6pokojowe i wynajmujesz jeden pokój?
ja takich zasad chorych nie miałem nawet podczas obrony inżynierki na kamerce xD
Gdyby ludzie nie ściągali i pisali normalnie kiedy wszystko odbywało się w murach uczelni to nie było by takich cyrków.
Sami jesteście sobie winni
Jednak tutaj widać, że egzaminator nigdy nie słyszał jak ogarnąć taki zdalny test i wymyśla cyrki.
Wystarczy, aby przed egzaminem obrócić się w koło po pokoju z kamerką/laptopem i robić egzamin przy pustym biurku z ciągłym nagrywaniem obrazu z kamery jak i tego co dzieje się na pulpicie.
Komentarz usunięty przez autora
@XanderPLXE: Skąd wiesz, że była przydatna skoro dopiero co obroniłeś inżyniera? xD