Wpis z mikrobloga

to się zaczyna powoli zmieniać i w wyniku pandemii oraz idącej za nią pracy zdalnej tam gdzie się da nagle się okazało, że pewne rzeczy można zrobić efektywniej oraz szybciej i w mojej firmie której bliżej do Startupu niż dużej korpo zaczęliśmy pracować mądrzej

@mlodyprezes: u mnie w robocie rekord sprzedazowy i cała robota #!$%@? tip top zdalnie. Nagle sie okazuje ze nie trzeba chodzic do biura tylko przy kawce i
@Tommeister chciałam podjąć drugi etat, ale wciąż maksymalnie 2/3 bo druga praca. Nie miałabym problemu z niższą pensją za te same obowiązki, po prostu dobrze mieć dwie prace przy lockdownie, bo łatwiej zarobić na mieszkanie, a i tak siedzę w domu. Na etapie rozmów, jak o to zapytałam, kierownik odmówił natychmiast. Nieważne że umiem w 3 godziny zrobić tyle co jakiś świeżak w 6. Mam wyrabiać 8 godzin ponieważ tak ¯_(ツ)_/¯
@Tommeister u mnie wygląda to tak, że pracujemy 8h jednak na 1,5h przed końcem zmiany podajemy raporty Mistrzowi, trwa to około 15-20 minut, później #!$%@? w budynku socjalnym (kawa, internety etc), a na około 0,5h przed końcem idziemy do łaźni wziąść prysznic. Wiadomo, czasem człowiek ruszy jesze w tym czasie dupe na wytwórnie jak coś się dzieje, ale jako takiej roboty już nie robimy. Swoją drogą między Bogiem a prawdą w ciągu