Wpis z mikrobloga

KRÓTKIE PODSUMOWANIE 2020 ROKU W MODYFIKACJACH DO FALLOUTA

Być może podsumowania nie zawsze są najlepszym pomysłem, ponieważ może się zdarzyć taki rok, który nie będzie obfitował w interesujące wydarzenia. Na szczęście 2020 taki nie był, ale muszę zaznaczyć również, że jest to tylko moje - czysto osobiste - zestawienie.

Ogólnie - jest dobrze! (kolejność przypadkowa)

- Fallout: Sonora jest tłumaczone na angielski
- Modyfikacja do New Vegas - Arizona, A Legion Expansion dodająca nowe tereny za drugim brzegiem rzeki Kolorado oraz wiele nowych zadań, jest rozwijana w dalszym ciągu...
- ... tak samo zresztą jak wielkie modyfikacje typu Frontier czy Miami
- ... podobno zresztą jak legendarne **Mutants Rising*
- czy Fallout et tu, czyli już ukończony projekt przeniesienia Fallouta 1 na silnik Fallout 2
- Bardzo dużą popularność zyskał mod Fallout 4: New Vegas (remaster NV na silniku 4)
- Oba projekty poświęcone tzw. Van Burenowi (oryginalny Fallout 3) są w dalszym ciągu rozwijane, a Fallout Yesterday już pod koniec stycznia powinien mieć premierę swojej trzeciej już wersji. Tym razem zwiedzimy m.in. Fort Abandon oraz Bractwo Stali, więc lokacje dość duże i ważne dla fabuły. Na drugi projekt (na silniku Unity) będziemy czekać o wiele dłużej.
- Nieoceniony @Kubeusz89 przetłumaczył na język polski m.in. mod do Fallout Tactics, czyli Fallout - Children of the Apocalypse. Nie jestem na bieżąco z projektami przy których pracuje, ale zawsze możecie napisać do niego, jeżeli chcielibyście pomóc przy tłumaczeniach albo dowiedzieć się więcej. Generalnie tego typu aktywność dla społeczności zasługuje na szacunek i uznanie :) Ja z tego miejsca @Kubeusz89 bardzo dziękuję.

Chętnie przeczytam, na co Wy najbardziej czekacie, jakie mody ogrywacie albo co niesłusznie pominąłem. Absolutnie nie jest to wszystko, co się w tym falloutowym świecie dzieje. Ja w tej chwili najbardziej czekam na kolejne odsłony Yesterday, ale na ukończenie tej modyfikacji poczekamy minimum dwa lata.

Życzę sobie i Wam, żeby nadchodzący 2021 rok był jak najlepszy dla fanów gier Fallout.

#fallout #falloutmod #crpg #rpg #postapokalipsa #vanburen
Sagez - KRÓTKIE PODSUMOWANIE 2020 ROKU W MODYFIKACJACH DO FALLOUTA

Być może podsum...

źródło: comment_16094182122QxHEwxAQABLzgnSwsPSdP.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Sagez: hehe dzięki :) Olympus się tłumaczy, dzień w dzień staram się poświęcić trochę czasu na tłumaczenie. Co do Frontier to według ostatniego trailera z pojazdami powinien się ukazać 15 stycznia. Ktoś kiedyś pod tagiem wspomniał o Fallout Alternate, niebawem powinno być demo do testów. Szczegółów niestety nie znam gdyż ostatni kontakt z twórca miałem we wrześniu :(
  • Odpowiedz
@Kubeusz89: Cześć, Fallout Alternate miał wyjść w wersji demo jakoś w październiku, ale twórca raczej odszedł od tego pomysłu( nie wiem czy będzie miał mi za złe, że o tym tu wspomniałem :P) z powodu nawału pracy związanej ze studiami. Pomagam mu robiąc jakieś mapki do encounterów, ale od listopada cisza, bo trochę on wyczerpany dłubaniem przy modzie, a mnie też znudziło układanie ścianek i płytek chodnikowych na pustyni, ale
  • Odpowiedz
@Sagez: whoa, fajnie wiedzieć że coś się dalej dzieje na Falloutowej scenie :) Ja niestety pomimo że gram w fallouty pół życia to od kilku lat nie mogę już przysiąść, szybko mi się nudzą F1 i F2 ( ͡° ʖ̯ ͡°) Jedyne co to Fonline: Reloaded odpalę czasami jak chcę pobiegać z minigunem lub LSW i sobie powalczyć. Ulepszony silnik, ulepszone mechaniki (np FA ma duuuużo
  • Odpowiedz
@Sagez zakładając, że F1 i F2 mam ograne fest, kilkanaście razy każde, ale nic nie modowałem zupełnie, jak to ugryźć? Za co warto się zabrać? Interesują mnie tylko stare fallouty tj z rzutu izometrycznego.
  • Odpowiedz
@LadniePieknie: Fallout 1.5 jest bardzo fajny. Jest jeszcze Nevada, ale dla mnie trochę przekombinowana. Jeżeli tak jak ja chciałbyś zagrać w Fallout 3 od Black Isle, no to Fallout Yesterday :)
  • Odpowiedz
@Sagez: Skoro o fallout mowa to mam pytanie innej natury. Czy trzeba/warto ogrywać Fallout 3 przed zagraniem w New Vegas? W zasadzie kiedyś przeszedłem tutorial w F3 i na tym się moja przygoda z serią skończyła, ale NV jest tak często stawiany jako wartościowa część, że mam ochotę to sprawdzić.
  • Odpowiedz
@puszkapandory: wg mnie nie warto, ale tłumaczenie tego dokładnie długo by mi zajęło. Fallout 3 od Bethesdy nie odpowiada mi zarówno mechaniką rozgrywki, jak i fabułą/lore. Przeszedłem go mniej więcej w połowie i rzuciłem, bo za bardzo mnie irytował.
Lepiej przed zagraniem w New Vegas zagrać w 1 i 2, ale jak nie dasz rady zagrać w te ''starocie'', to zagraj w samo New Vegas. New Vegas po prostu szanuje
  • Odpowiedz
Lepiej przed zagraniem w New Vegas zagrać w 1 i 2

@Sagez: W te stare grałem dawno temu, choć 2 o ile pamiętam do końca nie przeszedłem. Dzięki za odpowiedź. Ja przyznam, że na F3 swego czasu czekałem bo jarały mnie filmiki jakimi go reklamowano (klimat ameryki lat 50/60 i fascynacji atomem, wszystko w klimacie Fallouta). Zdawało mi się, że coś dobrego z tego wyjdzie ale ostatecznie jakoś nigdy nie
  • Odpowiedz