Wpis z mikrobloga

@metalnewspl:

Niestety występ nie będzie transmisją na żywo, lecz stanowi on zapis koncertu, który został zarejestrowany przed Świętami w Toruniu.

Jak informuje zespół Vader, występ udało się zorganizować w przyspieszonym trybie właśnie dzięki środkom jakie otrzymał Peter i jego ekipa w ramach rzeczonego wsparcia.

Czy ja dobrze zrozumiałem, że ta kasa poszła na przygotowanie zapisu video z koncertu i puszczenie go
  • Odpowiedz
@bodziodestruktor: Wydali bdb album w tym roku. Nawet chyba pojawia się w różnych zagranicznych topkach za 2020 rok. Nie orientuję się ogólnie w sytuacji Petera ale jeśli tak mają upadać w sumie legendarne kapele to nie jest najgorzej.
  • Odpowiedz
@Ryjuss: Niby tak, ale porównałem sobie koncerty Vadera i Sepultury (która też zaliczyła potężny zjazd od 1996 roku) i nie wygląda to najlepiej. Fakt, to jakiś jeden rok, który nie musi pokazywać trendu, tym niemniej Vader grał 2 trasy jako support Testamentu i Kreatora (europejskie), jakaś trasa po Polsce (miejscowości typu Sulęcin nie świadczą o jakichś dużych frekwencjach) i kilka festiwali (największy Graspop, ale nie sądzę, żeby byli headlinerem na
  • Odpowiedz
@YouCanCallMeSusanIfItMakesYouHappy: Nie mówię o jakości muzyki, bo znam ich pojedyncze kawałki, a nowych w ogóle nie odpalałem. Bardziej chodzi mi o to "przejście" z historii zasłyszanych od "starych metali" jak to Vader przed laty był światowym zespołem, jak to zapełniali stadiony, a teraz szczytem jest bycie supportem Testamentu oraz trasy koncertowe w Sulęcinie i na majówce we Wrocławiu o godzinie 17.

Co się stało od tamtego czasu?
  • Odpowiedz
@YouCanCallMeSusanIfItMakesYouHappy: To na pewno. Ale mimo to, nadal poza tym coś musi być na rzeczy - taki Behemoth w tym samym roku grał olbrzymią trasę ze Slayerem na zakończenie kariery tych ostatnich + zaliczył sporo dużych festiwali europejskich i swoją trasę po USA. W czym tkwi różnica? Muzyka? Zmiany personalne? Decyzje marketingowe?

Czy może po prostu legenda sprzed lat jest nadmuchana? Nie łączy mi się to w całość po prostu,
  • Odpowiedz
@bodziodestruktor: @YouCanCallMeSusanIfItMakesYouHappy: Jak dla mnie to Vader zatrzymał się w miejscu, a jak się ktoś nie rozwija to się cofa. Nie chodzi o marketing i samą muzykę. Rozumem, że mają swój styl, którego mocno się trzymają. Tylko wydając tyle płyt później ciężko przebić swój najlepszy materiał.

Jest to moja subiektywna ocena. Wielkim fanem Vadera nie jestem. Na kilku koncertach byłem. Trochę słuchałem i tyle. Moim zdaniem jest dużo
  • Odpowiedz
@YouCanCallMeSusanIfItMakesYouHappy: Jest internet i spotify, Vader mógł być popularny wtedy kiedy dystrybucja muyzyki to był skrawek tego co jest teraz bo się przebił wtedy. Dziś odcinają kupony i jadą na nazwie.

NIe twierdze obiektywnie że zespół jest zły, subiektywnie dla mnie za mało ekstremy.
  • Odpowiedz
To na pewno. Ale mimo to, nadal poza tym coś musi być na rzeczy - taki Behemoth w tym samym roku grał olbrzymią trasę ze Slayerem na zakończenie kariery tych ostatnich + zaliczył sporo dużych festiwali europejskich i swoją trasę po USA. W czym tkwi różnica? Muzyka? Zmiany personalne? Decyzje marketingowe?

@bodziodestruktor: MOim zdaniem Behemoth po prostu daje dobry teatralny show na najwyższym poziomie i tyle.
  • Odpowiedz