Wpis z mikrobloga

Ciekawe, ktoś w Cyberpunku znalazł policjantów, którzy nie dość że jeździli samochodem, to potrafili ścigać gracza i do niego strzelać.

Chyba naprawdę wygląda na to, że mieli lepszy system policji, który z niewiadomych powodów nie jest w grze. W każdym razie jest chyba jakiś nadzieja co do AI.

https://youtu.be/W-OZqwjzNas

#cyberpunk2077 #cyberpunk
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Nihas

After a police shootout event, these guys actually got in their car and drove off, so I decided to mess around with them a bit. It seems like there were plans to implement some kind of pursuit system, but whatever work they were doing on it was dropped.
  • Odpowiedz
to raczej pewne że obecne AI to placeholder, bo coś wywalało grę albo się krzaczyło za często.

@Kantar: jeszcze sie okaże że gdzies zapomnieli wyłączyc debugowania czy coś xD przecież to co jest to nie może być ostateczna wersja
  • Odpowiedz
@Kantar: @normalny08: grałem dziś side questa w którym musiałem podążać za samochodem, każdy inny samochód był oskryptowany, a one po prostu jechały po drodze, powtarzałem misję z 10 razy i za każdym razem ten sam rodzaj pojazdu (inny kolor za każdym razem) dokładnie w tym samym momencie tak samo wyjeżdżał z tego samego miejsca.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kantar ja na przykład miałem strzelaninę z gangsterami w barze, wszystko fajnie, a po wyjściu na ulicę wszyscy NPC w moim zasięgu widzenia kucają z rękami nad głową xD
  • Odpowiedz