Wpis z mikrobloga

@IntruderXXL:
dla mnie ten rok jest katastrofą treningowo, najgorszy od kiedy trenuję. Ale co się nauczyłem to moje.

A co do Pendlaya, planuje w następnym bloku wrzucić zamiast speed dl, nigdy w takiej konfiguracji nie robiłem i ciekaw jestem czy przełoży się na dolną fazę. Generalnie to mam podobne odczucia co do ciężkiego wiosłowania. Nie jestem w stanie regenerować się w konfiguracji 2x dl/wk + ciężkie wiosło. Lepiej byłoby nawet
  • Odpowiedz
dla mnie ten rok jest katastrofą treningowo, najgorszy od kiedy trenuję. Ale co się nauczyłem to moje.

@bdm_bq: Wiesz ja uważam tak że jeżeli, chciałeś, przykładałeś się sumiennie przepracowałeś rok... to nie jest to rok stracony :) Wiadomo wiele rzeczy mogło nie wyjść, nie sprawdzić się... ale dzięki temu zdobywasz doświadczenie, wiesz co nie działa, co jest nie tak, a to też ogromna zaleta :) I jeżeli przez te swoje złe,
  • Odpowiedz
@IntruderXXL: Ty chyba ten sam rocznik co ja, 93? Nie uwazasz, ze czas wejsc juz na bombe? Nawet jak ten peak silowy sie osiaga w wieku 35-40 lat to ja bym jednak tu zalozyl bardziej pesymistyczny wariant i powiedzial, ze zostalo ci 8 lat.
Niby duzo ale samemu zauwazasz, ze eksperymentowanie w tym roku praktycznie pozbawilo cie progresu, w nastepnym pewnie bedzie lepiej ale roznie bywa, niech sie przytrafi jakas
  • Odpowiedz
@IntruderXXL:

Nie mówię, że stracony, właśnie dlatego że jestem w stanie sporo z niego wyciągnąć. Co do kontuzji to niestety, ale właśnie to główny powód ( ͡° ʖ̯ ͡°) powiedziałbym, że pół na pół przez moją głupotę i czynniki losowe, no ale bywa. Wnioski wyciągnięte, jestem prawie na tym poziomie co przed i czuje się silniejszy z tygodnia na tydzień.

U mnie speed dl zrobił robotę,
  • Odpowiedz
Tak więc single @8,9, kilka back offów w dl i Pendlay jako dodatek w osobny dzień może fajnie zagrać.

@bdm_bq: Ale ćwicząć conjugate? W sensie, nie widzę miejsca na single @8.9, do tego back offy do tego pendlaye?. W jaki dzień, w jakim ułożeniu?
  • Odpowiedz
@IntruderXXL:
nah, nie trenuję sprzężoną. Przerobiłem w sumie 20 tygodni w tym roku na WS. Niestety speed work, nie licząc dl jeszcze przez jakiś czas odpada. Za duże przeciążenia, zwłaszcza przy użyciu gum czy łańcuchów w końcowych zakresach ruchu, co mocno odczuwam. Nie przy obecnych kontuzjach.
  • Odpowiedz