uruchamiając przykładowy kod jaki tam jest podany otrzymuję:
Traceback (most recent call last): File "...test.py", line 1, in import winrt.windows.foundation as wf File "...\AppData\Local\Programs\Python\Python38\lib\site-packages\winrt__init__.py", line 3, in from . import _winrt ImportError: DLL load failed while importing _winrt: Nie można odnaleźć określonego modułu. Ktokolwiek ma jakiś pomysł jak to ogarnąć? To tylko na użytek własny więc się nie znam na tym za bardzo ;)
@n0c0Mpr3h3nD: w folderze z winrt widzę, że powstały jakieś pliki cpython-38 więc jeżeli to się tak sprawdza to tak, a jeżeli coś innego to jakbyś mógł podpowiedzieć to będę wdzięczny
@wikwid: Kiedyś się spotkałem z podobnym problemem gdy python był 32 bitowy a libka 64... po prostu nie gadały ze sobą i pokazywało jakby jej nie było ( ͡°͜ʖ͡°) A tak to nie wiem
@Lunatik: niestety bez zmian. Znalazłem plik winrt.pyd który niby jest tożsamy z dll. Znajduje się on w tym samym folderze w którym jest init_.py który wyrzuca error. Nie wiem czy to jakieś przydatne info ale staram się już cokolwiek wymyślić
@wikwid: Spróbuj może dodać folder w którym zainstalowała się paczka winrt do PATHa Jej ścieżka to będzie coś w stylu .virtualenvs//lib/python3.8/site-packages/winrt
I pamietaj by zrestartować terminal/IDE po zmianach w PATHu
@Lunatik: nie używam virtualenva, wcześniej działałem na pythonie 3.8 a teraz dla testu odinstalowałem tamtego i zainstalowałem 3.7, wszystko działa poza tym winrt. Dokładnie taką ścieżkę dodałem do PATHa i restartowałem IDE.
Wykorzystanie virtualenva może cokolwiek tutaj pomóc?
Mirki, potrzebuję wsparcia w odpaleniu winrt (https://pypi.org/project/winrt/), python 3.8
uruchamiając przykładowy kod jaki tam jest podany otrzymuję:
Traceback (most recent call last):File "...test.py", line 1, in
import winrt.windows.foundation as wf
File "...\AppData\Local\Programs\Python\Python38\lib\site-packages\winrt__init__.py", line 3, in
from . import _winrt
ImportError: DLL load failed while importing _winrt: Nie można odnaleźć określonego modułu.
Ktokolwiek ma jakiś pomysł jak to ogarnąć? To tylko na użytek własny więc się nie znam na tym za bardzo ;)
Name: winrtVersion: 1.0.20330.1
Summary: Access Windows Runtime APIs from Python
Jak nie, to dodaj ścieżkę do tego folderu do PATHa
Jej ścieżka to będzie coś w stylu
.virtualenvs//lib/python3.8/site-packages/winrt
I pamietaj by zrestartować terminal/IDE po zmianach w PATHu
Wykorzystanie virtualenva może cokolwiek tutaj pomóc?