Aktywne Wpisy

aa-aa +1015
Właśnie w radiu jakiś koleś opowiada że problemem jest to że w Polsce są ściągane ciągle używane samochody i jego rozwiązaniem jest to żeby Polacy przestali kupować używane samochody a zaczęli kupować po prostu samochody nowe z salonu facet jest po prostu genialny tak proste rozwiązanie a tyle ludzi na to nie może wpaść fajnie tu z rana naprawdę ekspertów różnych posłuchać w różnych dziedzinach

krucjan +34
Długo wyczekiwałem i kupiłem w końcu baldura na promce w sumie dopiero zacząłem ale muszę wam powiedzieć, że trochę ostudził się mój zapał. Po tym jak się nasłuchałem jak ta gra wręcz ratuje dzisiejszy gejming liczyłem na wsiaknięcie w nią jak bagno od pierwszych chwil, że nie będą widział kiedy pół dnia zleciało jak się zagram tym czasem jest na razie, cóż... średnio.
Poczynając od sterowania
Brakuje mi większego zooma.
Przyśpieszanie
Poczynając od sterowania
Brakuje mi większego zooma.
Przyśpieszanie

Wydaje mi sie, ze w roznych korpo, gdzie pracuje sie duzo na MS Office to nadal bedzie potrzebny jezyk.
#vba #programowanie #korposwiat #pracbaza
@Testuje_Toster: dokladnie tak mam. Lacze wiedze finansowa z bardzo dobra znajomoscia Excela i wlasnie VBA. Natomiast mysle, ze to za jakis czas moze sie okazac za malo i warto bedzie nauczyc sie Pythona.
Jeśli nie miałeś nigdy styczności z programowaniem to warto się nauczyć. W innym przypadku w razie potrzeby można ogarnąć szybko większość kwestii bo już czuje sie o co w tym chodzi. No chyba że w grę wchodzą jakieś mega zaawansowane projekty to wtedy trzeba będzie przysiąść.
Ja miałem trochę styczności z c# i jak potrzebowalem zrobić coś w VBA to najpierw nagrałem sobie poszczególne czynności makrem, a później modyfikowałem
Power BI to niemożliwy szajs. Ja nie ufam tym dashom ( ͡º ͜ʖ͡º)
@InnyPunktWidzenia: Zgadzam sie. Uczylem sie PowerBI i nie jest fajne.
@InnyPunktWidzenia
Ja w poprzednim korpo z uwagi na nadmiar czasu zacząłem się uczyć VBA i coś prostszego umiem zrobić, ewentualnie zmodyfikować istniejące makro. Natomiast w kwestii pbi mam trochę inne zdanie... Trzeba często spędzić dużo czasu tworząc raport, ale znam sytuację, gdzie dashboard mógłby dużo mi ułatwić i przyspieszyć pracę, a i wyniki dla kontrolerow/managementu są szybciej dostępne i łatwiej zobaczyć odpowiednie rzeczy. No i nie ukrywam że ja
Moze to kwestia braku wiedzy i doswiadczenia, a nie programu.
VBA akurat znam dosyc dobrze. SQL pewnie sie naucze szybko i moze wtedy wroce do nauki PowerBI. Uczylem sie go nie znajac w ogole. Teraz juz cokolwiek wiem, wiec powinno byc latwiej.