Aktywne Wpisy

CzulyTomasz +26
Przeczytałem właśnie "Śmierć z zerem na koncie". Jest to swojego rodzaju kontra do podejścia HODL do końca życia w przypadku Bitcoina lub FIRE, gdzie oszczędzamy każdy grosz i przeznaczamy większość na inwestycje z zamiarem przejścia na wcześniejszą emeryturę.
Autor sugeruje, że pieniądze służą do maksymalizacji szczęścia, a większość ludzi marnuje energię życiową, odkłada życie na potem, a im jesteśmy starsi, tym mniej nam się chce, mniej jesteśmy fizycznie w stanie zrobić lub mniej
Autor sugeruje, że pieniądze służą do maksymalizacji szczęścia, a większość ludzi marnuje energię życiową, odkłada życie na potem, a im jesteśmy starsi, tym mniej nam się chce, mniej jesteśmy fizycznie w stanie zrobić lub mniej
źródło: momoney_pl_Uzytecznosc-pieniedzy-malejaca-z-wiekiem
Pobierz

Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Może parsknę śmiechem jak to będę czytał w wieku 50 lat, aaale jakoś wątpię bo jestem już starym chłopem z ułożonym życiem który dokładnie wie czego chce.
byłem świadom z czym to się wiąże i mam dzieci
Byłeś świadom, z czym to się może i będzie wiązało, a mimo to się rozmnożyłeś? Zło
@hitherto: To jest geniusz. Zrób sobie bomble w wieku 35 lat. Potem one też sobie zrobią swoje w wieku 35 lat i w momencie kiedy przydałaby im się pomoc dziadków
Z drugiej strony znajomy opowiadał że znajome małżeństwo już dobrze po 30 nie chciało mieć dzieci. Dobra praca, kasa, wakacje. Było super, nie lubili dzieci. No i wpadli. I teraz są szczęśliwi że mają dziecko.
Rodziców, którzy chcą mieć dzieci bo chcą być dla nich rodzicami jest niestety niewielu.
"życia spędzałem na błogiej konsumpcji i korzystałem z życia ile się da. Trzeba powiedzieć kiedyś STOP. "
Możesz powiedzieć stop bez pakowania do tego świata nowego świadomego istnienia.