@mateluszwajhe: Widać jesteś bardzo powściągliwy w osądach i strasz się rozumieć ludzi... widocznie ja mniej, chociaż z drugiej strony nazwałeś mnie już ograniczonym :) uważasz że w wieku 36 ktoś naprawdę ma prawo tak się nad sobą użalać ze względu na podjęte decyzje? Człowiek chyba kiedyś dorasta i ma pełnie samoświadomości.
- znajomych - troche tak jest, że jak pojawia się dziecko to schodzisz na margines. Nikt cie nie zaprasza bo dziecko, ty też nie zawsze możesz wyjść i w pewnym momencie telefon milknie.
@BarkaMleczna: ten telefon milknie niezależnie czy masz dzieci, po 30 i tak każdy już siedzi z gówniakami
Przypomniałem sobie że nie znam nikogo kto twierdziłby że dzieci miał za wcześnie, a sporo takich co uważają że za późno.
@hitherto: bo ludzie mają tendencję do wybielania się no i przecież to nie była wpadka ( ͡°͜ʖ͡°) i głupio im przyznać albo nie jesteście tak blisko. Ja od znajomej słyszałam, że kocha dzieci nad wszystko, ale przez wczesne macierzyństwo zmarnowała szansę na własny
@DildoShwaggins: Mam takie samo podejście do życia, ten tag #antynatalizm dla mnie to kopalnia beki no ale każdy żyje po swojemu. W moim przypadku dziecko to najlepsze co mnie w życiu spotkało
@BarkaMleczna: jeju jakie fikoły. Zrób dzieci w wieku 36 lat, narzekaj na wszystko. Jak dom pusty to trzeba było psa kupić i sprawdzić czy wychodzenie z nim 3 razy dziennie jest uciążliwe, a potem decydować się na dzieciaka.
@BarkaMleczna: posiadanie dzieci bo ktoś namawia to głupota. Ale myśle ze Anna Lewandowska, księżna wielkiej Brytanii czy choćby szef Amazona (5 dzieci). Radzą sobie ¯\(ツ)/¯. Aha Kulczyk tez.
@BarkaMleczna: ten telefon milknie niezależnie czy masz dzieci, po 30 i tak każdy już siedzi z gówniakami
O jezu ale gownoburza sie utworzyła xD
Nikogo nie obchodzi, ze chcecie miec dzieci ¯\_(ツ)_/¯
Plujecie jadem niepotrzebnie
Nie miales wyboru, aby tego nie zaakceptować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@hitherto: bo ludzie mają tendencję do wybielania się no i przecież to nie była wpadka ( ͡° ͜ʖ ͡°) i głupio im przyznać albo nie jesteście tak blisko. Ja od znajomej słyszałam, że kocha dzieci nad wszystko, ale przez wczesne macierzyństwo zmarnowała szansę na własny
W moim przypadku dziecko to najlepsze co mnie w życiu spotkało
@HAL__9000: tak tylko spytam - adoptowałeś kiedyś dziecko?