Wpis z mikrobloga

@BarkaMleczna: Straszny bełkot, zapytałbym tylko autorki posta czy kocha te dzieci...
Nie rozumiem tego, sam chce mieć dzieci mimo ze większość życia spędzałem na błogiej konsumpcji i korzystałem z życia ile się da. Trzeba powiedzieć kiedyś STOP.
@HAL__9000 dzięki Tobie dowiedziałem się że jest takie coś jak #antynatalizm :) trafiłem na kolejne dno wykopu ¯_(ツ)_/¯ i w sumie czyta się to ciekawie; trochę niedowierzania, trochę współczucia, dużo
  • Odpowiedz
  • 186
@BarkaMleczna o rany, ja to mam fajnie, chciałem mieć dzieci, byłem świadom z czym to się wiąże i mam dzieci i jestem szczęśliwy (i one tez). I nie, nie da się traktować poważnie ludzi którzy "Nie wiedzieli". To jak w tym memesku "Pani, kazali podpisać to my podpisali" czy jakoś tak. Tym bardziej że ci powyżej mieli po 36 lat. Niby tyle czasu na rozwój a siano w głowie.
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna Robienie dzieci, bo inni to robią, to dziecinada. Generalnie każda forma decydowania się na jakiś ruch w życiu (a zakładanie rodziny tym bardziej), bo inni tak robią, to straszna niedojrzałość. Niestety, wielu "dojrzałym", brakuje dojrzałości. Dojrzałości, która objawia się w podejmowaniu racjonalnych (a przynajmniej nie pochopnych) decyzji.
Edit: poza tym, posiadanie dziecka ma pewnie tyle samo plusów, co minusów. Wszystko jest kwestią priorytetów, jakie mamy ;-)
  • Odpowiedz
@mateluszwajhe: Bo nażyłem się sam dla siebie. Chce mieć dzieci, żyć dla kogoś, cieszyć się rodziną. Jestem dorosły, wiem z czym się to wiąże i jestem na to gotowy. Nie interesują mnie kursy, podyplomowki i kasa tak jak 42 letnią bohaterkę posta xD
  • Odpowiedz