Byłem w #mediaexpert żeby kupić monitor na raty 0%. Na stronie zarezerwowałem z odbiorem za godzinę i płatność raty 0%, tak jak zdjęciu. Monitor w piątek kosztował dokładnie 900zł.
* Poszedłem do sklepu, sprzedawca wypełnia wniosek o raty, mówi, że warto wziąć ubezpieczenie. * Ja mówię, że nie, dziękuję. * Kolejne 5 minut, on mówi, że to będzie 109zł x 10 rat. * Ja mówię, że 109x10 to nie jest 900, a miało być 0%, RRSO 0%. * On mówi, że halo halo, przecież kwota kredytu to 900 zł i to jest na 0%, ale jeszcze jest prowizja dla banku. * No to zrezygnowałem z rat i wziąłem za gotówkę.
To jak to jest? Nie rozumiem. Jak brałem telewizor za 2600zł na Allegro z ratami 0% to zapłaciłem 10x260zł, a również kredytu udzielał Alior Bank.
@wesoly_grabarz: miałem to samo ostatnio z tv. Gnoje kombinują byle tylko coś wcisnąć. W domu przeklikałem w 3 min i na drugi dzień kurier wpadł z przesyłka :)
@wesoly_grabarz ostatnio też chciałem brać na raty i podobana historia co u ciebie. Podchodzę do pani wypelniamy wniosek a ona mówi że to będzie 200 zł więcej kosztowało bo jakieś ubezpieczenie od ewetualnej straty zdolności kredytowej czy coś takiego. Wróciłem do domu i zamówiłem od początku do końca online xD
@Shatter: Dałem. Pożycz mi 100zł, oddam ci 94zł za rok. Według różnych szacunków inflacja aktualnie wynosi od 3,3 do 7,4%, jeszcze za wcześnie, aby GUS ją określił. Dużo mówią stopy procentowe. Obecnie nawet bułki opłaca się kupować na kredyt, ale jest to trochę niewygodne. Z mojej strony EOT, szkoda mi na ciebie czasu.
@Slimshader: bzdura. Do hipoteki nikt na to nie patrzy, jedynie później potrafi ciążyć, bo spóźniłeś się z zapłatą i bank doliczył odsetki, których nie zapłaciłeś. branie gotówkowego to dla mnie głupota.
Przy obecnej inflacji nawet drobną elektronikę opłaca się kupować na kredyt, szczególnie przy prawdziwych ratach 0%, bo wtedy spadek wartości pieniądza przechodzi na bank.
@czarny_i_zly: ile ugrasz realnie? Mniej niż stracisz przy przelewaniu co miesiąc i wypełnianie wniosku.
@wesoly_grabarz: trzeba było się zgodzić i zobaczyć co ci wydrukuje i dokładnie to przeczytać - podpisywać przecież nie musisz, a najlepiej rozmowę nagrywać.
* Poszedłem do sklepu, sprzedawca wypełnia wniosek o raty, mówi, że warto wziąć ubezpieczenie.
* Ja mówię, że nie, dziękuję.
* Kolejne 5 minut, on mówi, że to będzie 109zł x 10 rat.
* Ja mówię, że 109x10 to nie jest 900, a miało być 0%, RRSO 0%.
* On mówi, że halo halo, przecież kwota kredytu to 900 zł i to jest na 0%, ale jeszcze jest prowizja dla banku.
* No to zrezygnowałem z rat i wziąłem za gotówkę.
To jak to jest? Nie rozumiem.
Jak brałem telewizor za 2600zł na Allegro z ratami 0% to zapłaciłem 10x260zł, a również kredytu udzielał Alior Bank.
#raty #kiciochpyta #kredyt
@heam: dostałby, pisane razem. #grammarnazi
Komentarz usunięty przez autora
@1iostatni: Właśnie wziąłem kilkaset tysięcy kredytu. Nie było problemu. I to na działalność. Banki nie robią problemów.
@1iostatni:
https://www.wykop.pl/wpis/50826417/w-ostatnim-miesiacu-zarobil-21-5k-netto-chcialem-s/
@Slimshader: bzdura. Do hipoteki nikt na to nie patrzy, jedynie później potrafi ciążyć, bo spóźniłeś się z zapłatą i bank doliczył odsetki, których nie zapłaciłeś.
branie gotówkowego to dla mnie głupota.
@czarny_i_zly: ile ugrasz realnie? Mniej niż stracisz przy przelewaniu co miesiąc i wypełnianie wniosku.