Aktywne Wpisy
mirko_anonim +39
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Powiedziałem żonie, że bardziej kocham ją od naszego dziecka i, że to zawsze ona będzie dla mnie na pierwszym miejscu. Oczywiście nie oznacza to, że nie kocham naszego dziecka. Teraz się do mnie nie odzywa od paru dni i ciągle płacze.
To ja mam coś z głową czy to jednak ona przesadza z reakcją? Wydaje mi się, że to normalne, że partnerka jest najważniejszą osobą w życiu każdego mężczyzny.
Powiedziałem żonie, że bardziej kocham ją od naszego dziecka i, że to zawsze ona będzie dla mnie na pierwszym miejscu. Oczywiście nie oznacza to, że nie kocham naszego dziecka. Teraz się do mnie nie odzywa od paru dni i ciągle płacze.
To ja mam coś z głową czy to jednak ona przesadza z reakcją? Wydaje mi się, że to normalne, że partnerka jest najważniejszą osobą w życiu każdego mężczyzny.
oficjalniemartwa +368
Wołam plusujących wpis:
Żeby zrobić 16 pączków, musiałam zakupić:
-mąka pszenna tortowa 1kg - 2,37zł
-mleko 1l - 4,47zł
-drożdże świeże 100g - 1,99zł
-4 jajka - 6zł *
-cukier trzcinowy 0,5kg - 5,99zł
-masło 300g - 9,49zł
-rum Bacardi 0,7l - 65zł
-ekstrakt z wanilii - 7,99 zł
-1 konfitura z róży i 1 z wiśni - 23,78 zł
-cukier 1kg - 4,49 zł **
-2 cytryny - 3zł
-olej 1l
Żeby zrobić 16 pączków, musiałam zakupić:
-mąka pszenna tortowa 1kg - 2,37zł
-mleko 1l - 4,47zł
-drożdże świeże 100g - 1,99zł
-4 jajka - 6zł *
-cukier trzcinowy 0,5kg - 5,99zł
-masło 300g - 9,49zł
-rum Bacardi 0,7l - 65zł
-ekstrakt z wanilii - 7,99 zł
-1 konfitura z róży i 1 z wiśni - 23,78 zł
-cukier 1kg - 4,49 zł **
-2 cytryny - 3zł
-olej 1l
* Poszedłem do sklepu, sprzedawca wypełnia wniosek o raty, mówi, że warto wziąć ubezpieczenie.
* Ja mówię, że nie, dziękuję.
* Kolejne 5 minut, on mówi, że to będzie 109zł x 10 rat.
* Ja mówię, że 109x10 to nie jest 900, a miało być 0%, RRSO 0%.
* On mówi, że halo halo, przecież kwota kredytu to 900 zł i to jest na 0%, ale jeszcze jest prowizja dla banku.
* No to zrezygnowałem z rat i wziąłem za gotówkę.
To jak to jest? Nie rozumiem.
Jak brałem telewizor za 2600zł na Allegro z ratami 0% to zapłaciłem 10x260zł, a również kredytu udzielał Alior Bank.
#raty #kiciochpyta #kredyt
Zasadniczo widzę trzy scenariusze:
1. Masz racje, większość artykułów się myli/specjalnie wprowadza w błąd (patrząc na to co można znaleść w sieci to szansa na to jest znacząco większa od zera. Z drugiej strony sam BIK tak twierdzi.)
@makaronzjajkiem: Rozumiem Twoje wątpliwości. Mają one swoje uzasadnienie - w wielu krajach historia kredytowa ma znaczenie przy kredytach hipotecznych, jest to też istotne przy pożyczkach gotówkowych w Polsce.
Dodam, że może wystąpić sytuacja w której "dobry BIK" będzie niekorzystny przy wnioskowaniu o kredyt hipoteczny - w przypadkach korzystania z chwilówek.
Artykuły:
https://blogkredytowy.pl/mity-na-temat-kredytu-hipotecznego
https://www.totalmoney.pl/artykuly/7609124,kredyty-hipoteczne,mity-na-temat-kredytu-hipotecznego---poznaj-8-najwiekszych-mitow,1,1