Aktywne Wpisy
ZnUrtem +16
#perfumy
Następuje próba rozebrania Creed Aventus z baniaka o nowej pojemności 490 ml (dotychczas 500 ml). Być może ze zmianą litrażu poszła zmiana formuły i poprawiły się parametry? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) ¯\(ツ)/¯
Potrzeba chętnych na min. 400 ml i zamawiam wiaderko w StylSopot. Z racji sporej ilości soku odlewam od min. 10 ml co by mieć mniej roboty. Aha, prośba o przemyślane i wiążące deklaracje bo do "zamrożenia" jest 3,5 k.
Umownie zbieram chętnych do wtorku - jeśli się nie uda #rozbiorka należy uznać za anulowaną :(
Creed Aventus w
Następuje próba rozebrania Creed Aventus z baniaka o nowej pojemności 490 ml (dotychczas 500 ml). Być może ze zmianą litrażu poszła zmiana formuły i poprawiły się parametry? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) ¯\(ツ)/¯
Potrzeba chętnych na min. 400 ml i zamawiam wiaderko w StylSopot. Z racji sporej ilości soku odlewam od min. 10 ml co by mieć mniej roboty. Aha, prośba o przemyślane i wiążące deklaracje bo do "zamrożenia" jest 3,5 k.
Umownie zbieram chętnych do wtorku - jeśli się nie uda #rozbiorka należy uznać za anulowaną :(
Creed Aventus w
Nighthuntero +447
* Poszedłem do sklepu, sprzedawca wypełnia wniosek o raty, mówi, że warto wziąć ubezpieczenie.
* Ja mówię, że nie, dziękuję.
* Kolejne 5 minut, on mówi, że to będzie 109zł x 10 rat.
* Ja mówię, że 109x10 to nie jest 900, a miało być 0%, RRSO 0%.
* On mówi, że halo halo, przecież kwota kredytu to 900 zł i to jest na 0%, ale jeszcze jest prowizja dla banku.
* No to zrezygnowałem z rat i wziąłem za gotówkę.
To jak to jest? Nie rozumiem.
Jak brałem telewizor za 2600zł na Allegro z ratami 0% to zapłaciłem 10x260zł, a również kredytu udzielał Alior Bank.
#raty #kiciochpyta #kredyt
@Trytytytytytka:
Nie wiem o jakim sklepie mówisz, ale w Euro czegoś takiego nie ma.
@Skipi1111: taki komentarz potwierdza tylko, że w Polsce koniecznie potrzebna jest nauka podstaw ekonomii.
W takim wypadku faktycznie najlepiej przez neta bo wszystko widzisz sam, a dzbany w sklepie wpisują co im do głowy przyjdzie.
Każdy kredyt spłacony w terminie wpływa pozytywnie na Twoją historię kredytową. Warto więc rozważyć np. zakup jakiegoś sprzętu na raty albo wzięcie drobnego kredytu, szczególnie jeśli w przyszłości planujesz ubiegać się np. o kredyt hipoteczny. W ten sposób zaczniesz budować swój obraz rzetelnego kredytobiorcy.
https://www.bik.pl/poradnik-bik/od-czego-zalezy-dobra-historia-kredytowa
Ja czytałem, że płacąc kartą kredytową i spłacając wcześniej też wyrabia się historie kredytowa.
Fajnie jakbyś jasno potwierdził: wysoka ocena w BIK nie ma żadnego wpływu na przyznanie kredytu hipotecznego.
Dodatkowo jak się to ma do zdania (Strona ING odnośnie