Wpis z mikrobloga

• 2338
#covidoterapiaberecika (Dzień 9) DOM!

Tak jak obiecałem wrzucam ostatni wpis już z domu. Oficjalnie jestem uznany za zdrowego. Żona z córeczkami odebrały mnie o godzinie 12. Wyjście ze szpitala było jak opuszczenie bazy na Księżycu po zakończeniu misji o nazwie "Covid". Podobnie zresztą się czułem na zewnątrz... wyobcowany, wszystko jakieś takie nowe, uczyłem się na nowo patrzeć na świat, chodzić. Mogę już oficjalnie wychodzić na zewnątrz, więc zaliczylem krótki spacer i wejście na 4 piętro do mieszkania. Sił brakuje jeszcze, mięśnie muszą się nauczyć na nowo wszystkiego, organizm osłabiony. Mam rekonwalescencję do końca przyszłego tygodnia, więc zamierzam ten czas maksymalnie dobrze wykorzystać na regenerację.

Na kolację zrobiłem rodzinie własną pizzę. Także pierwszy rodzinny posiłek w domu zaliczony ()

Pozdrawiam wszystkich i oficjalnie zamykam tag. Dziękuję, że byliście ze mną. Było mi dużo łatwiej i raźniej.
berecik - #covidoterapiaberecika (Dzień 9) DOM!

Tak jak obiecałem wrzucam ostatni wp...

źródło: comment_16052085346oJYxQgRQp19HZzHbsvXKd.jpg

Pobierz
  • 140
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie no z tym patrzeniem na świat i uczeniem chodzenia to pojechałeś drame jakbyś po paraliżu u 3 latach śpiączki kuzwa wrócił do życia xD
Zdrowia życzę
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 56
@Nikczemnik: Jestem 12 lat na wykopie. Nie jestem anonimowy. Obiecałem kilku osobom, które mnie wspieraly dobrym słowem, że wrzucę zdjęcie z rodziną i pierwszym domowym posiłkiem. Na Facebooku ludzie bardziej swoją prywatność obnażają. Nie mam się czego wstydzić. Trolle, krytykanci byli i będą i szczerze? Mam to w 4 literach.
  • Odpowiedz
  • 5
@Hubby: Ale serio tak było. Szpital mi zresetował głowę, a organizm po 9 dniach leżenia daje nieźle po kościach.
  • Odpowiedz
@berecik: p--------e masz Mireczku. Jak nie COVID, to 3 baby w domu xD
Super, że choroba już za tobą, teraz tylko trzymać kciuki, żeby bez powikłań się cała historia skończyła
  • Odpowiedz
  • 31
@lichwiarz: @Ted_Sticker: @bylem_zielonko:

Przepis na pizzę (od kumpla z 12 letnim stażem w pizzeri).

3/4 kg mąki "00" typ włoski lub 500. 2 opakowania drożdży suszonych (7gr opakowanie). 3/4 szklanki ciepłego mleka. Łyżka oliwy z oliwek, łyżka czubata
  • Odpowiedz
  • 4
@szanowany_warszawiak: Stary nie wiem czy lepsza byłaby woda od tego mleka. Każdy kto jadł moją pizzę chce przepis i uważa, że jest idealna. Przepisów jest mnóstwo, być może ten nie jest oryginalny włoski... ale ciasto jest pyszne.
  • Odpowiedz