Wpis z mikrobloga

• 2338
#covidoterapiaberecika (Dzień 9) DOM!

Tak jak obiecałem wrzucam ostatni wpis już z domu. Oficjalnie jestem uznany za zdrowego. Żona z córeczkami odebrały mnie o godzinie 12. Wyjście ze szpitala było jak opuszczenie bazy na Księżycu po zakończeniu misji o nazwie "Covid". Podobnie zresztą się czułem na zewnątrz... wyobcowany, wszystko jakieś takie nowe, uczyłem się na nowo patrzeć na świat, chodzić. Mogę już oficjalnie wychodzić na zewnątrz, więc zaliczylem krótki spacer i wejście na 4 piętro do mieszkania. Sił brakuje jeszcze, mięśnie muszą się nauczyć na nowo wszystkiego, organizm osłabiony. Mam rekonwalescencję do końca przyszłego tygodnia, więc zamierzam ten czas maksymalnie dobrze wykorzystać na regenerację.

Na kolację zrobiłem rodzinie własną pizzę. Także pierwszy rodzinny posiłek w domu zaliczony ()

Pozdrawiam wszystkich i oficjalnie zamykam tag. Dziękuję, że byliście ze mną. Było mi dużo łatwiej i raźniej.
berecik - #covidoterapiaberecika (Dzień 9) DOM!

Tak jak obiecałem wrzucam ostatni wp...

źródło: comment_16052085346oJYxQgRQp19HZzHbsvXKd.jpg

Pobierz
  • 140
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@berecik: zajebista pizza, że też miałeś siłę zaraz po wyjściu. Niemniej nic nie daje takiej satysfakcji i odpoczynku jak gotowanie dla najbliższych (ʘʘ) zdrówka, widać żeś swój chłop.
  • Odpowiedz
  • 0
@robsosl 9 dni byłem w szpitalu. Od pierwszych symptomów minęło dzisiaj dokładnie 22 dni. Leżąc w szpitalu czułem się dobrze, ale powrót do codziennych, zwykłych czynności zweryfikowały, że jestem jeszcze bardzo osłabiony. Zanim wrócę do pełni sił to trochę jeszcze minie. Bardzo długa choroba jeżeli chodzi o przebieg i powrót do normalności.

@berecik: skoro czułeś się dobrze, po co leżałeś w szpitalu? Czy to nie stąd się biorą statystyki?
  • Odpowiedz
  • 0
@berecik: a powiedz mi jak to teraz jest z zakażeniem od Ciebie. Czy nadal możesz stanowić zagrożenie dla innych tzn. możesz być nosicieliem sam już nie chorując? Pytam bo wczoraj słyszałem jakieś dziwne stwierdzenie jakoby ozdrowiency nie byli nawet nosicielami
  • Odpowiedz
  • 0
@wojtekwojtecki: Nie zarażam juz. Wcześniej już pisałem... "Wytyczne wg szpitala są takie, że liczą że osoba chora nie zaraża 10 dni od dnia pozytywnego testu plus muszą nastąpić do tego po sobie 3 dni bezobjawowe w szpitalu. To daje 13 dni i wg. schematu wirusologów nie powinienem być już nosicielem wirusa. U mnie test pozytywny był 28.10.2020. Dziesiąty dzień po teście ( już w trakcie objawów) minął 06.11.2020, a dzisiaj
  • Odpowiedz
@berecik: oo nie.. Dużo zdrówka Mireczku :) ja też to teraz przechodzę i chyba najgorsze mam za sobą bo czuje się już bardzo dobrze, oprócz tego że nic nie czuje i nic mi nie smakuje. Mam nadzieję że szybko przejdzie :)
  • Odpowiedz