Aktywne Wpisy

iTuTego +684
Mirki zaginęła znajoma, wstawiam za zgodą jej Mamy.
Dziewczyna ma na imię Iza i zaginęła w Holandii, nie ma z nią kontaktu od 1 czerwca.
Proszę o jakieś udostępnianie lub plusik pod zasięgi.
Dzięki z góry.
#holandia #zaginieni #wykopefekt
Dziewczyna ma na imię Iza i zaginęła w Holandii, nie ma z nią kontaktu od 1 czerwca.
Proszę o jakieś udostępnianie lub plusik pod zasięgi.
Dzięki z góry.
#holandia #zaginieni #wykopefekt

źródło: temp_file7692371598510606434
Pobierz
#gielda
Prawie -10K zł na złocie dzisiaj w nocy. Zjadło cały zysk, finalnie ponad 1k usd w tym miesiącu na minusie z złota. Nie wchodzę więcej w CFD XD, niby nie dużo, bo mogę tyle zarobić w tydzień, ale słaby sen i sprwadzanie wykresu co godzinę powoduje, że jestem nie do życia. I tu nawet nie chodzi o samą kwotę, ale własnie o te sprawdzanie nałogowe wykresów co mi r---------a
Prawie -10K zł na złocie dzisiaj w nocy. Zjadło cały zysk, finalnie ponad 1k usd w tym miesiącu na minusie z złota. Nie wchodzę więcej w CFD XD, niby nie dużo, bo mogę tyle zarobić w tydzień, ale słaby sen i sprwadzanie wykresu co godzinę powoduje, że jestem nie do życia. I tu nawet nie chodzi o samą kwotę, ale własnie o te sprawdzanie nałogowe wykresów co mi r---------a

źródło: image
Pobierz
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy, które udało Ci się wprowadzić do swojego życia, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania, z których również korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów na podstawie poleceń. Podziel się swoimi pomysłami! Tag obserwuje już ponad 5735 osób.
Widziałem pod ostatnim wpisem komentarz, że ktoś był zawiedziony, bo po przejrzeniu wszystkich komentarzy znalazł tylko jedną rzecz, która go zainteresowała. Ja to jednak widzę trochę inaczej. Robimy tę serię już od kilku lat i przewinęło się przez nią mnóstwo pomysłów i propozycji, dopasowanych do różnych momentów w życiu czytelników. Jeśli ktoś nawet co kilka wpisów znajdzie coś, co ułatwi mu chociaż trochę życie, to według mnie - super. Fajnie, że z portalu ze śmiesznymi obrazkami można wynieść coś, co daje realną wartość.
Dzisiaj ode mnie rozwiązanie, które ostatnio odkryłem a o którym wciąż nie wszyscy wiedzą:
Plus addressing - Dzięki adresowaniu z plusem możesz do swojego adresu e-mail dodać +coś przed znakiem @, na przykład: jan.kowalski+zakupy@gmail.com, jan.kowalski+spam@gmail.com, jan.kowalski+1@gmail.com. Wiadomości wysłane na te adresy trafią do Twojej głównej skrzynki, czyli jan.kowalski@gmail.com. Dzięki temu możesz łatwo ustawiać filtry i segregować wiadomości, śledzić, kto i jak wykorzystuje Twój adres, a co najważniejsze — co dla mnie było prawdziwym przełomem — zakładać wiele kont w serwisach, które pozwalają na rejestrację tylko jednego konta na jeden adres e-mail. Jeśli masz już konto np. na jakimś forum, ale chcesz utworzyć drugie, wystarczy, że użyjesz adresu np. jan.kowalski+forum2@gmail.com. Dla portalu będzie to inny adres, a dla Ciebie to wciąż ta sama skrzynka. Dzięki temu nie musisz zakładać wielu kont e-mail, a poczta pozostaje uporządkowana. Jestem pewien, że akurat na Wykopie część osób na pewno wiedziała wcześniej o tym rozwiązaniu ale uwierzcie mi, że z moich znajomych większość osób była zdziwiona, że tak się da, zresztą tak samo jak i ja.
Ominęły Cię rekomendacje z ostatnich wpisów? Oto przypomnienie:
1. Poduszka z łuską gryki – Długo zmagałem się z bólami pleców, spięciami karku i częstymi bólami głowy. Wydałem dużo pieniędzy na wizyty u fizjoterapeutów, które przynosiły tylko chwilową ulgę. Fizjo polecił mi, żebym kupił poduszkę z łuską gryki, a ten produkt był mi już znany z poleceń na tagu więc zdecydowałem się na zakup no i okazało się to gamechangerem. Ból pleców nie przeszedł całkowicie bo prawdopodobnie nie jest od spania ale po zmianie poduszki na gryczaną - brak spięcia karku, szyi i znacznie rzadziej boli mnie głowa po przebudzeniu. Okazało się też, że nie nagrzewa się w nocy przez co nie muszę jej odwracać na drugą stronę w trakcie snu. Polecam, natomiast uwaga od fizjoterapeuty, aby nie wybierać najtańszych bo kluczowe znaczenie w tych poduszkach ma jakość łuski gryki (łuska nie może być spłaszczona, aby miała swoje prozdrowotne właściwości). Swoją posiadam z Terra Pillows
2. Usługa Polecony Do Skrzynki lub „e-awizo”- Koniec stania w kolejkach na Poczcie Polskiej po odbiór awizowanych listów, ponieważ możesz wyrazić zgodę na umieszczanie listów poleconych w swojej skrzynce pocztowej. Tę usługę możecie włączyć całkowicie bezpłatnie i co najdziwniejsze w kontekście Poczty Polskiej to usługa działa naprawdę dobrze. Jeżeli nie chcesz na to wyrażać zgody możesz też włączyć „e-awizo” czyli informację sms/e-mail o awizo zamiast wersji papierowej.
3. Air Hint – Strona która przeanalizuje ceny biletów lotniczych i poinformuje, kiedy najlepiej je kupić na podstawie danych historycznych. Wystarczy, że wybierzesz kierunek i datę, a strona poda Ci prognozy cen oraz umożliwi ustawienie powiadomień o najbardziej korzystnych ofertach. Oczywiście to narzędzie, które bazuje tylko na przeszłych trendach i warto podchodzić z rezerwą do predykcji, ale w moim przypadku i u znajomych pozwoliło zaoszczędzić nie tylko pieniądze, ale też czas na samodzielnym śledzeniu cen i analizach. Niestety to jeszcze nie szklana kula ale wierzę, że komuś z Was pomoże w zarezerwowaniu fajnych wakacji :) jeżeli już korzystaliście to dajcie znać czy u was się sprawdza. Link do Air Hint
Jeżeli ten format Ci się podoba to zostaw plusa, aby widzieć kolejne wpisy z tej serii. W kolejnym wpisie zawołam wszystkich plusujących ten wpis.