Pandy są zagrożone wyginięciem, trzeba o nie dbać. Trzy lata temu to było marzenie, od pół roku jest spełnione ( ͡°͜ʖ͡°) #motoryzacja #chwalesie #pokazauto
@andrzejszpilka OPIE, może uda Ci sie mi wytłumaczyć ten fenomen rejestracji 666 lub 888. Ostatnio za dużo widzę takich rejestracji i nie czaję powodu, dla którego właściciel wybrał akurat taką kombinację cyfr.
@SpalaczBenzyny: generalnie 1.8TFSI wszystkie brały olej, a 2.0TFSI były najgorsze montowane wzdłużnie - A4, A5 itd. W A3 od RM09 były montowane poprzecznie i tutaj mało komu je dużo oleju. W S3 8P był jeszcze 2.0 TFSI I generacji przez cały okres produkcji, nawet po liftingu dlatego jego wada nie dotyczy. Tak samo było w Golfie GTI - tam był cały czas
Naliczyłem już 3 znajomych którzy mieli ten sam silnik, tylko różne modele i szybko znikały one (były sprzedawane dalej) w nieznanych okolicznościach, bo znajomi nabrali wody w usta. Ciekawe dlaczego
@SpalaczBenzyny: 1.4 TFSI 140KM po mapie na okolice 200. Jeżdżone na oleju 0W50 i nie ubywa ale silnik ma tylko 80k najechane. To te tfsi i fsi to awaryjne czy nie awaryjne bo sam już nie wiem.
Mhm ok. To, ze trochę poprawili nie znaczy, ze ok.
@Wazzzup: tak, kolega wyznacznikiem xD nowe biorą śladowe ilości oleju, tak jak starsze silniki. Wszystkie turbo silniki biorą olej. Mam bardzo dużą ilość III gen TFSI pod swoim okiem i żadne nie bierze dużo oleju, moje byłe 2013 1.8T brało przy upalaniu latem max 1L/15000km, aktualne 2016 1.8TFSI zachowuje się podobnie, jak jeżdżę spokojnie to praktycznie niezauważalny pobór, przy butowaniu
#motoryzacja #chwalesie #pokazauto
źródło: comment_1605176732BzLmF8UdMPL3xLy3YjPFt8.jpg
PobierzOstatnio za dużo widzę takich rejestracji i nie czaję powodu, dla którego właściciel wybrał akurat taką kombinację cyfr.
@SpalaczBenzyny: generalnie 1.8TFSI wszystkie brały olej, a 2.0TFSI były najgorsze montowane wzdłużnie - A4, A5 itd. W A3 od RM09 były montowane poprzecznie i tutaj mało komu je dużo oleju. W S3 8P był jeszcze 2.0 TFSI I generacji przez cały okres produkcji, nawet po liftingu dlatego jego wada nie dotyczy. Tak samo było w Golfie GTI - tam był cały czas
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_16051976978yS6HCqi3ecyuznTpdD80W.jpg
Pobierzźródło: comment_16052082642xazddsXj5x15ROWTzQfV1.jpg
Pobierz@r3solver: Rozrząd?
źródło: comment_1605210076mssSo8KlkU0AkXmunGZiBJ.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Wazzzup: tak, kolega wyznacznikiem xD nowe biorą śladowe ilości oleju, tak jak starsze silniki. Wszystkie turbo silniki biorą olej. Mam bardzo dużą ilość III gen TFSI pod swoim okiem i żadne nie bierze dużo oleju, moje byłe 2013 1.8T brało przy upalaniu latem max 1L/15000km, aktualne 2016 1.8TFSI zachowuje się podobnie, jak jeżdżę spokojnie to praktycznie niezauważalny pobór, przy butowaniu